Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ποιον τρόπο λέτε «ευχαριστώ» στους άλλους οδηγούς;

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με ποιον τρόπο λέτε «ευχαριστώ» στους άλλους οδηγούς;

ΝΕΑ

Με ποιον τρόπο λέτε «ευχαριστώ» στους άλλους οδηγούς;

ΝΕΑ

Υπάρχουν πολλοί τρόπο να ανταλλάξετε φιλοφρονήσεις με άλλους οδηγούς που κινούνται στον δρόμο, όπως δείχνει μεγάλη έρευνα στην Βρετανία.

Advertisement
Advertisement

Αν και οι έννοιες “ευγένεια” και “καλοί τρόποι” είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στους δρόμους (ιδίως στην χώρα μας), υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις.

Στην Βρετανία για παράδειγμα έγινε μία μεγάλη έρευνα η οποία αναδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους οι οδηγοί της χώρας λένε “ευχαριστώ” στους απέναντι για κάποια φιλική ενέργεια κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα που ξεπέρασαν τους 1.000, το 29,1% κάνει μία απλή χειρονομία σηκώνοντας το χέρι από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη πιο συνηθισμένη πρακτική είναι το “παίξιμο” των φώτων, με ποσοστό 21,2%.

Το περίεργο όμως είναι ότι αυτή η ενέργεια θεωρείται παράβαση του ΚΟΚ στην Βρετανία, με το πρόστιμο να είναι κοντά στα 1.100 ευρώ.

Η τρίτη πιο αγαπημένη συνήθεια, που δεν την χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα, είναι το άναμμα των αλάρμ, με ποσοστό 17,5%.

Advertisement

Στη συνέχεια υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι όπως το άναμμα των φλας δεξιά-αριστερά, ενώ ένα 6,5% δεν έχει καμία διάθεση να πει ευχαριστώ σε κανέναν.

Advertisement

Από τους συμμετέχοντες, 20% είπαν ότι εκτιμούν ιδιαίτερα όταν ο άλλος οδηγός κρατά επαρκείς αποστάσεις, ενώ ένα 10,3% εκτιμά ιδιαίτερα τον οδηγό που έχει ικανότητες στο παρκάρισμα.

Πάντως στην Ελλάδα, ο συνηθέστερος τρόπος είναι το “παίξιμο” των φώτων, το οποίο και στην χώρα μας αποτελεί παράβαση του ΚΟΚ με πρόστιμο που φθάνει τα 80 ευρώ.

Και όταν αποφασίσετε ότι τελειώσατε με τις πολλές ευγένειες, υπάρχει η πατροπαράδοτη μούντζα για να μας θυμίζει ότι είμαστε έθνος ανάδελφο και μοναδικό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η… μούντζα και τι ποινές επιφέρει στον οδηγό;
Ραγδαία αύξηση των αντιραντάρ στην Ελλάδα – Προβλέπεται πρόστιμο μαμούθ
Πρόστιμο 10.000 ευρώ για σούζα!