Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το τιμόνι που το χαϊδεύεις και ανταποκρίνεται

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το τιμόνι που το χαϊδεύεις και ανταποκρίνεται

ΝΕΑ

Έρχεται το τιμόνι που το χαϊδεύεις και ανταποκρίνεται

ΝΕΑ

Η Huawei επιχειρεί καινοτομία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με τιμόνι που ελέγχεται με χειρονομίες.

Advertisement
Advertisement

Μετά την ανακοίνωση του αυτοκινήτου της η Huawei επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά, στο να κατασκευάζει εξελιγμένες τεχνολογίες κάθε είδους και για κάθε βιομηχανικό τομέα.

Η κινέζικη εταιρία επεκτείνεται στρατηγικά στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω λύσεων λογισμικού και τεχνολογίας.

Ενώ αντίπαλοι όπως η Apple και η Google επιχειρούν να δραστηριοποιηθούν στα ηλεκτρικά οχήματα και στα λειτουργικά συστήματα αυτοκινήτων, η Huawei επέλεξε να συνεργαστεί με κατασκευαστές αυτοκινήτων για να ενσωματώσει το HarmonyOS της στα οχήματα, τροφοδοτώντας την εμπειρία ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και τη συνδεδεμένη οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο των αυτοκινητιστικών προσπαθειών της, η Huawei κατοχύρωσε πρόσφατα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια καινοτόμο ιδέα: ένα τιμόνι ενσωματωμένο με τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών. Αυτή η νέα τεχνολογία έχει ως στόχο να ενισχύσει την ευκολία και την ασφάλεια του οδηγού.

Με την ενσωμάτωση πολλαπλών ακτινωτών τμημάτων με διαθέσιμη την τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών, οι οδηγοί μπορούν να εκτελούν απρόσκοπτα διάφορες εργασίες χωρίς να παίρνουν τα χέρια τους από το τιμόνι.

Οι προτεινόμενες χειρονομίες περιλαμβάνουν σάρωση προς τα πάνω και προς τα κάτω για τη ρύθμιση της έντασης της μουσικής και πάτημα για την αλλαγή τραγουδιών ή την ενεργοποίηση του ψηφιακού βοηθού.

Advertisement

Αυτή η καινοτομία έχει τη δυνατότητα να εξορθολογήσει το σχεδιασμό του τιμονιού μειώνοντας τον αριθμό των φυσικών κουμπιών, αποσυμφορίζοντας έτσι το ταμπλό και ενισχύοντας την προσοχή του οδηγού στον δρόμο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της πατέντας, γεγονός που δεν εγγυάται την άμεση εφαρμογή της σε οχήματα παραγωγής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Nio ετοιμάζει επανάσταση με ηλεκτρικά των 15.000 ευρώ
Σας θυμίζει κάτι το Aito M5 με τεχνολογία της Huawei;
Huawei: Αποκτά αυτοκινητοβιομηχανία;