Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 366…

Ελλάδα 1:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 366…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 366…

ΝΕΑ

Πολλές αλλαγές, αποχωρήσεις και προβληματισμοί υπάρχουν στην πιάτσα του αυτοκινήτου η οποία συνεχίζει να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Η ρουτίνα επέστρεψε, τα προβλήματα το ίδιο μαζί και η… κίνηση στους δρόμους. Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει πλέον και σχεδόν σε καθημερινή βάση στους δρόμους του λεκανοπεδίου (σίγουρα το ίδιο ια ισχύει σε Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις) με το χρόνο τον οποίο χάνουμε εντός του αυτοκινήτου να πολλαπλασιάζεται μέρα με την ημέρα.

Την ίδια ώρα η επικινδυνότητα αυξάνει, καθώς αυξάνει η χρήση του… κινητού τηλεφώνου. Είναι κάτι που το βλέπουμε πλέον πολύ συχνά ενώ ολοένα και περισσότερα είναι τα ατυχήματα που οφείλονται σε αυτό. Δυστυχώς η χρήση ομιλίας με Bluetooth έχει μετατραπεί σε… scrolling ιστοσελίδων και social media και με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κοινώς είναι άκρως επικίνδυνο για όλους μας. Τεράστια προσοχή λοιπόν γιατί «όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος».

Στα της αγοράς, διαπιστώνουμε μία σταθερότητα αναφορικά με τις πωλήσεις, τις παραγγελίες κ.ο.κ. αλλά έναν προβληματισμό στους επαγγελματίες που δείχνουν ότι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Η ανασφάλεια και οι αλλαγές που βλέπουμε σε καθημερινό επίπεδο είναι λογικό να φέρνουν και όλη αυτή την αναστάτωση.

Τέτοια φουτουριστικά οχήματα ίσως αρχίσουμε να τα βλέπουμε σύντομα και στους δρόμους! (στη φωτό μοντέλο της Peugeot)

Σταθεροποιείται η κατάσταση με τις παραγωγές

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τις παραγωγές των αυτοκινήτων (άρα και τους χρόνους παράδοσης) και αυτές δείχνουν πως μπαίνουν σε μία σειρά, γεγονός που οφείλεται και στις αλυσίδες ανεφοδιασμού που δείχνουν να σταθεροποιούνται.

Το κακό πάντως αφορά στην ενέργεια και στα καύσιμα που να μεν έχουν πέσει σημαντικά αλλά περιμένουμε να μειωθούν (οι τιμές) ακόμα περισσότερο και να επανέλθουν σε φυσιολογικά νούμερα.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αν θες τα όνειρά σου να βγουν αληθινά μην κοιμάσαι


 

Advertisement

Εξαρτήματα που αφορούν στο Chaos, το ελληνικό υπερ-αυτοκίνητο, αποκάλυψε ο Σπύρος Πανόπουλος, ο οποίος ανά τακτά χρονικά διαστήματα δείχνει και ορισμένα σημεία του αυτοκινήτου. Αυτή τη φορά έδειξε μέσα από την προσωπική του σελίδα στο instagram,τις βάσεις για τα φώτα, αντίστοιχες για τα καθίσματα, την τάπα του καυσίμου, όπως και τις πανάκριβες αναρτήσεις τιτανίου.


Η ΤΕΟΡΕΝ, εισάγει και διανέμει τα αυτοκίνητα Renault και Dacia την Ελλάδα. Όπως μαθαίνουμε ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί σύντομα και στον τομέα των ηλεκτρικών scooter.


Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται οι άνθρωποι της Kawasaki με δύο ελληνικούς Ομίλους που δραστηριοποιούνται και στον τομέα των αυτοκινήτων που θέλουν να αναλάβουν την εισαγωγή και διανομή των μοτοσικλετών. Όπως φαίνεται σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα νέα.

Kawasaki Z


Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ταμπούρης από την Θεσσαλονίκη αρθρογραφεί 55 χρόνια! Πριν από λίγες ημέρες έφτασε η μέρα της συνταξιοδότησής του και ο ίδιος αποφάσισε πως πρέπει να σταματήσει το λειτούργημα που υπηρετεί. Με ψηλά το κεφάλι, συγκίνησε όλους τους αποδέκτες του αποχαιρετιστήριου e –mail που έστειλε, δείχνοντας το υψηλό επίπεδο που τον διέκρινε και συνεχίζει να τον διακρίνει.

Ένας Κύριος της δημοσιογραφίας που πέρασε από τις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Metroport, την δημοτική τηλεόραση “ΤV100”, όπως και με το Γραφείο Τύπου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. «Ένα πολύ μεγάλο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ” λοιπόν, και ένα “ΑΝΤΙΟ” μέσα από την καρδιά μου» ήταν η τελευταία φράση στο αποχαιρετιστήριο e mail.


Το Jeep Avenger κατέκτησε τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023 και αυτή η διάκριση έρχεται πρώτη φορά για την αμερικάνικη εταιρεία. Να σημειώσουμε πως στον συγκεκριμένο θεσμό συμμετέχουν 57 δημοσιογράφοι από 22 ευρωπαϊκά κράτη. Η Ελένη Ξενάκη είναι η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας στο ευρωπαϊκό COTY και ψηφίζει από το 2021 (παλαιότερα ήταν οι Κώστας Καββαθάς και Στράτης Χατζηπαναγιώτου). Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία που απέσπασαν οι 7 φιναλίστ αλλά και πώς ψήφισε η Ελληνίδα δημοσιογράφος.

Τελική βαθμολογία COTY
Jeep Avenger 328
VW ID. Buzz 241
Nissan Ariya 211
Kia Niro 200
Renault Austral 163
Peugeot 408 149
Subaru Solterra/Toyota bZ4X 133


Μεγαλώνει η οικογένεια του motorone.gr καθώς την περασμένη εβδομάδα προστέθηκε στην δημοσιογραφική ομάδα ο Γιάννης Τσιγκρής. Ο έμπειρος δημοσιογράφος έφυγε από το Top Gear και αναλαμβάνει τη θέση του «Head of Content Production».


Ο Πέτρος Πιτσίνης έκανε γνωστό μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ότι αποχώρησε από την LIFO.


Παρών στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνονται από Πανεπιστήμια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς δηλώνει ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ως «Active Recruiter 2022-2023».

Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης μέσω της ιστοσελίδας του saracakis.gr


Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Toyota Prius Plug-in Hybrid.


Σε πολύ μεγάλη πτώση των τιμών του Model 3 προχώρησε η Tesla ακόμα και στην Ελλάδα. Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως η αρχική τιμή του μοντέλου με την κρατική επιδότηση αγγίζει τα 36.990 ευρώ.


Το VW I.D Buzz βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου. Τις επόμενες εβδομάδες θα το δούμε και στις αντιπροσωπείες της μάρκας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ferstlogistics


Η εταιρεία Α. Μακρής Α.Ε. έκανε γνωστό ότι παρέχει τεχνική υποστήριξη και σε άλλες μάρκες συμβατές του Ομίλου που αντιποσωπεύει.


 

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Θεσσαλονίκης City of Primo 106.1 FM και η εκπομπή Safety Car την οποία παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Τάσος Κοτσάνης και Γιάννης Αντωνόπουλος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη και την Χριστίνα Σταθάκη ξεκινούν μία προσπάθεια ενημέρωσης οδικής ασφάλειας στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Γινόμαστε μία «Οικογένεια», αναφέρει το σχετικό σλόγκαν και σκοπός είναι να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ενημέρωση στα παιδιά για το ευαίσθητο θέμα της οδικής ασφάλειας.

 


Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Α.Α. (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου) ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες γα τις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Ιανουαρίου (18:00 στα γραφεία του ΣΟΑΑ, στον Πειραιά, Ακτή Κονδύλη 24). Πρόκειται για τους παρακάτω:

Βασιλειάδης Παντελής
Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος
Κανσός Πάτροκλος
Καπράλος Δημήτρης
Καραθανάσης Κωνσταντίνος
Κόρακας Κώστας
Κοράκης Αθανάσιος
Λούκος Δημήτρης
Μαρασλής Απόστολος
Ντούσιας Ανδρέας
Παπαδόπουλος Νίκος
Παρθένης Παναγιώτης


Ο Βασίλης Ορφανός, ο μοναδικός Έλληνας που έχει καταφέρει να πάρει νίκη στο Ράλι Ντακάρ στην κατηγορία μοτοσικλετών, είναι αυτή την εβδομάδα καλεσμένος του Στράτου Φωτεινέλη και του Στάθη Πετρόπουλου, στην τηλεοπτική εκπομπή “Πάνω από τα Όρια” αυτής της εβδομάδας. Ο Έλληνας αναβάτης μιλάει για τις διαφορές του αγώνα σε σχέση με την εποχή που διεξαγόταν στην Αφρική ή την Λατινική Αμερική και για το πώς κύλησε το φετινό Ράλι Ντακάρ στη Σαουδική Αραβία. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.


 

O Ιορδάνης Σερδερίδης θα είναι ένας εκ των τριών οδηγών (μαζί με του Ott Tänak, Pierre-Louis) που θα συμμετάσχουν με το εργοστασιακό υβριδικό Ford Puma Rally της M-Sport Ford World Rally Team στον πρώτο αγώνα του φετινού WRC (Ράλι Μόντε Κάρλο).

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 150.600
2. Trcoff: 62.900
3. Tractiongr: 28.100
4. Drive magazine: 26.800
5. Gocar: 14.500
6. Carotogr: 12.700
7. CarGuysGr: 12.200
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.480
9. Newsauto: 4.910
10. 4Τροχοί: 4.240
11. Auto Τρίτη: 3.590
12. Autobeat: 3.420
13. George Sargiannidis: 3.260
14. Panos Seitanidis: 2.400
15. Enkinisi: 1.640
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.570
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 16/1/2023 (20:00)