Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ποια εταιρεία θα συνεργαστεί η Nissan για το ηλεκτρικό pickup της;

Ελλάδα 2:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ποια εταιρεία θα συνεργαστεί η Nissan για το ηλεκτρικό pickup της;

ΝΕΑ

Με ποια εταιρεία θα συνεργαστεί η Nissan για το ηλεκτρικό pickup της;

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, τα στελέχη της Nissan σκοπεύουν σε μια στρατηγική συνεργασία με μια εταιρεία η οποία δεν θα είναι εντός του Renault Alliance.

Advertisement
Advertisement

Στη Nissan, έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν το πρόγραμμα ανάπτυξης της ηλεκτροκίνητης των νέων μοντέλων τους και αυτό δεν αφορά μόνο στα επιβατικά οχήματα.

Σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο και για τα επαγγελματικά τα οποία η εταιρεία διαθέτει στην γκάμα της. Η πρώτη κίνηση, φυσικά, είναι να επωφεληθούν από τη συνύπαρξή τους εντός του Renault Alliance, κάτι κάνουν ήδη για τα νέα επαγγελματικά βαν που θα δημιουργήσουν.

Ωστόσο, η Nissan κατασκευάζει και το pickup Navara το οποίο έχει τη δική του εμπορική πορεία και φήμη στην συγκεκριμένη κατηγορία, παγκοσμίως. Στα σχέδια που έχουν εκπονήσει τα στελέχη της συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία και ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού τέτοιου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Για να γίνει αυτό χρειάζεται η αντίστοιχη, κατάλληλη πλατφόρμα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Nissan έχει αρχίσει ήδη συζητήσεις με τη Fisker για τη χρήση της πλατφόρμας που η τελευταία έχει δημιουργήσει. Μάλιστα, σε αυτή βασίζεται και το Alaska (φωτογραφίες), το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο pickup που έχει δημιουργήσει η δεύτερη το οποίο αναμένεται στην αμερικανική αγορά εντός του 2025.

Το όχημα βασίζεται στην πλατφόρμα «FT31» που έχει δημιουργήσει η Fisker η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στο αμιγώς ηλεκτρικό Ocean, το SUV μοντέλο της. Το Alaska θα διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά με την ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών του, με 75 kWh και με 113 kWh, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει σημαντικά και το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι θετικό. Μάλιστα, εφόσον ευοδωθεί η διαδικασία, η ιαπωνική εταιρεία πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια (περισσότερα από περίπου 368 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η Fisker Automotive (όπως ονομαζόταν αρχικά) ιδρύθηκε το 2007 από τον Χένρικ Φίσκερ, τον Δανό σχεδιαστή αυτοκινήτων ο οποίος είχε το όραμα να δημιουργήσει ένα πολυτελές Gran Turismo μοντέλο το οποίο να διακρίνεται για το στυλ και τις επιδόσεις του.

Αυτό ήταν το Karma, όπως ονομάστηκε, το οποίο παρουσιάστηκε το 2012. Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2013 η εταιρεία ανακοίνωσε τη χρεοκοπία της και έκτοτε προσπαθούσε να βρει νέους επενδυτές, μεταξύ των οποίων είναι και o διάσημος ηθοποιός Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Advertisement

Εφόσον αποφασιστεί η συνεργασία με τη Nissan, η Fisker αναμένεται να έχει έναν σημαντικό επενδυτή και θα μπορέσει να συνεχίσει την επιχειρηματική δραστηριότητά της. Αντίστοιχα, η ιαπωνική εταιρεία θα βρει τη σχετική πλατφόρμα για το αμιγώς ηλεκτρικό pickup της εξελιγμένη σε σημαντικό βαθμό, κάτι που σημαίνει ότι θα εξοικονομήσει χρήματα απ’ ό,τι να τη δημιουργούσε η ίδια.