Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με περισσότερους από 800 ίππους η νέα Mercedes-AMG S 63e

Ελλάδα 16:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με περισσότερους από 800 ίππους η νέα Mercedes-AMG S 63e

ΝΕΑ

Με περισσότερους από 800 ίππους η νέα Mercedes-AMG S 63e

ΝΕΑ

Νέα δεδομένα σε επίπεδο απόδοσης και επιδόσεων φαίνεται πως θα θέτει στην κατηγορία η κορυφαία έκδοση AMG S 63e της νέας Mercedes-Benz S-Class καθώς αναμένεται πως θα ξεπερνά τους 800 ίππους και θα κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,5’’

Advertisement
Advertisement

Πριν λίγες ημέρες η Mercedes-Benz μας έδωσε μια πρώτη γεύση της εντυπωσιακής ψηφιακής τεχνολογίας που θα συνοδεύει το υπερπολυτελές εσωτερικό της νέας S-Class όμως αυτό δεν θα είναι το μόνο ατού της καθώς η ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρίας φαίνεται πως θα ταράξει τα νερά της κατηγορίας και με την απόδοση και τις επιδόσεις της.

Τα μεγάλα μοντέλα κάθε κατασκευαστή αποτελούν και ευκαιρία για επίδειξη δύναμης καθώς σε αυτά οι απαιτούμενοι συμβιβασμοί που συνδέονται με το κόστος είναι ελάχιστοι έως μηδαμινοί προσφέροντας έτσι την ευκαιρία για την εφαρμογή τεχνολογίας αιχμής. Κάτι τέτοιο θα ισχύσει και στην περίπτωση της κορυφαίας έκδοσης της S-Class, την Mercedes-AMG S 63e.

mercedes-benz s-class

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο η κορυφαία AMG S 63e θα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της υβριδικής τεχνολογίας υψηλών επιδόσεων. Θα χρησιμοποιεί λοιπόν τον θερμικό V8 4.0 twin-turbo κινητήρα που έχουμε θαυμάσει σε πολλά μοντέλα της AMG με την απόδοσή του να πιθανολογείται λίγο πάνω από τους 600 ίππους. Ωστόσο στην συγκεκριμένη περίσταση αυτός θα συνδυάζεται και με έναν ηλεκτροκινητήρα με περισσότερους από 200 ίππους, κάτι που σημαίνει πως η συνολική απόδοση θα ξεπερνά τους 800 ίππους. Τιμή δηλαδή που θα κολάκευε ακόμα και ένα supercar, ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και με τις επιδόσεις καθώς το 0-100 χλμ./ώρα θα κυμαίνεται κοντά στα 3,5’’. Σίγουρα αυτά τα νούμερα δεν είναι κάτι κοινότυπο για μια λιμουζίνα όμως φαίνεται πως η νέα Mercedes-Benz S-Class θα φέρει μαζί της πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

mercedes-benz s-class

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Πόσα θα δίνατε για μία Mercedes 190E Evo II με 10.000 χλμ;

Render της νέας Mercedes-AMG C63 Coupe Black Series

Advertisement

Το τεχνολογικό θαύμα της Mercedes-Benz Vision EQS (video)