Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με εσωτερικό από F1 η Aston Martin Valhalla

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με εσωτερικό από F1 η Aston Martin Valhalla

ΝΕΑ

Με εσωτερικό από F1 η Aston Martin Valhalla

ΝΕΑ

Η Aston Martin ετοιμάζεται πυρετωδώς για την έλευση της εκθαμβωτικής Valhalla με τεχνολογία που κόβει την ανάσα.

Advertisement
Advertisement

Η Aston Martin βρίσκεται στην τελευταία φάση εξέλιξης της εντυπωσιακής Valhalla δίνοντας κομμάτι-κομμάτι στη δημοσιότητα διάφορα στοιχεία του hypercar. Η Valhalla φέρει έντονα στοιχεία των μονοθεσίων της Formula 1 με την Aston Martin να έχει μεταφέρει την εμπειρία της από τις πίστες της F1 στο νέο της μοντέλο.

Το πλαίσιο του αυτοκινήτου είναι από ανθρακονήματα, ενώ η δομή των αναρτήσεων είναι εμπνευσμένη από το μονοθέσιο της Formula 1. Τα φρένα είναι κεραμικά και τα αεροδυναμικά βοηθήματα έχουν ενεργητική τεχνολογία που προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Ο κινητήρας είναι της Mercedes, ο γνωστός V8 των 4.0 λίτρων με δύο τούρμπο και συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική απόδοση είναι 937 ίπποι και οι επιδόσεις ακραίες με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 2,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 349 χλμ/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Στο τελευταίο βίντεο που κυκλοφόρησε η Aston Martin, ο Διευθυντής Σχεδιασμού Miles Nurnberger μας εξηγεί πως εξελίχθηκε και σχεδιάστηκε το εσωτερικό της Valhalla. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να παρατηρηθεί είναι η μεταφορά της καμπίνας ενός μονοθεσίου Formula 1 στο αυτοκίνητο παραγωγής. Εντατική δουλειά έγινε στον τομέα της εργονομίας με την θέση οδήγησης να είναι πολύ χαμηλά για να βοηθήσει τον οδηγό να συνδεθεί οδηγικά με το αυτοκίνητο.

Εκπτώσεις δεν έχουν γίνει στον τομέα της πολυτέλειας, ενώ και η άνεση είναι σε υψηλό επίπεδο χάρη στην τεχνολογία «box» που χρησιμοποιήθηκε. Για την μέγιστη χρηστικότητα οι σχεδιαστές αποφάσισαν να κάνουν ρυθμιζόμενους τους διακόπτες και ζήτησαν από τους πιλότους της ομάδας Formula 1 να οδηγήσουν το αυτοκίνητο για να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στη διαδικασία γρήγορης οδήγησης.

Advertisement

Το βίντεο παρουσίασης του εσωτερικού της Aston Martin Valhalla.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανατριχίλα: Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro στην πίστα (+video)
Δοκιμή: Aston Martin DBX 707
Τι ποσοστό τής Aston Martin απέκτησε η Geely;