Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

McLaren: Ποιος θα πάρει αυτό το μονοθέσιο της F1;

Ελλάδα 17:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren: Ποιος θα πάρει αυτό το μονοθέσιο της F1;

ΑΓΩΝΕΣ

McLaren: Ποιος θα πάρει αυτό το μονοθέσιο της F1;

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα από τα πιο πετυχημένα μονοθέσια της McLaren στην F1, η MP4-16 που οδηγούσε ο David Coulthard το 2001, αναζητά τον επόμενο ιδιοκτήτη του.

Advertisement
Advertisement

Το μονοθέσιο έχει και επιτυχημένη αγωνιστική ιστορία, με νίκη στο πρωτάθλημα του 2001 (στον αγώνα της Αυστρίας) και τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Ήταν η εποχή που ο Michael Schumacher είχε ξεκινήσει να γράφει τις χρυσές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της Formula 1 και η McLaren προσπαθούσε να έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο για να «χτυπήσει» την ανοδική πορεία της Ferrari. Το εν λόγω αυτοκίνητο είναι μια McLaren από τη «χρυσή εποχή» στην ιστορία της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Την εποχή που οι V10 με τα ουρλιαχτά τους, ήταν αναπόσπαστο μέρος της μαγείας που παρουσίαζε το κορυφαίο μηχανοκίνητο πρωτάθλημα στον κόσμο. Το συγκεκριμένο μονοθέσιο έχει αριθμό πλαισίου MP4-16A-05 και είναι αυτό με το οποίο ο David Coulthard πήρε τη νίκη στον αγώνα της Αυστρίας το 2001.

Ο ιδιοκτήτης του, το απέκτησε τον Ιούνιο του 2020 και το μονοθέσιο παρουσιάζεται πλήρες σε ότι έχει να κάνει την κατάστασή του σε όλους τους τομείς, πλην του κινητήρα- που δεν έχει. Ωστόσο, για κάποιον που θέλει και έχει τα χρήματα να το κάνει, η McLaren MP4-16A-05 θα μπορούσε να επιστρέψει στις πίστες, αρκεί να μπει στη διαδικασία όποιος την πάρει τώρα, να καλύψει το κενό του κινητήρα- με το ανάλογο κόστος.

Advertisement

Ακόμα και έτσι όμως, χωρίς κινητήρα, το μονοθέσιο αυτό υπολογίζεται πως θα φτάσει σε κόστος τα 2 εκατομμύρια ευρώ, για να καταλήξει στο γκαράζ ή και στο σπίτι κάποιου συλλέκτη που στην καλύτερη, θα το χρησιμοποιήσει ως διακοσμητικό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τελικά, η McLaren θα υποκύψει στα SUVs;
O Bruno Senna με τη νέα McLaren Artura στην πίστα (video)
Η Citroen Ωμεγα Ελλάς στην Έκθεση MDF EXPO!

 

Advertisement