Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ ανάβασης από τον Travis Pastrana με Subaru WRX STI (video)

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ρεκόρ ανάβασης από τον Travis Pastrana με Subaru WRX STI (video)

ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ ανάβασης από τον Travis Pastrana με Subaru WRX STI (video)

ΝΕΑ

Καθήμενος πίσω από ένα «όπλο» των 862 ίππων, ο Pastrana… νίκησε τον εαυτό του.

Advertisement
Advertisement

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Αμερικάνος οδηγός της Subaru Motosports USA, Travis Pastrana, ο οποίος πριν από λίγα 24ωρα κατάφερε να «ανανεώσει» το ρεκόρ του στην ιδιαίτερα απαιτητική ανάβαση Mount Washington.

Καθήμενος πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού Subaru WRX STI ο Pastrana ολοκλήρωσε την ειδική διαδρομή των 12,23 χιλιομέτρων εντός 5 λεπτών και 28,67 δευτερολέπτων.

Πρόκειται για μια επίδοση που είναι κατά 16 δλ. καλύτερη από εκείνη που είχε σημειώσει ο ίδιος το 2017 και κατά 45 δλ. ανώτερη από τον χρόνο (6:09.09 δλ.) που είχε πετύχει το 2014 ο David Higgins, επίσης με Subaru WRX STI.

Advertisement
Advertisement

Η ανάβαση Mount Washington που διεξάγεται κάθε τρία χρόνια συνιστά έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού στις ΗΠΑ και την παλαιότερη ανάβαση στη Βόρεια Αμερική. Εκτός από τη μακρά ιστορία του, το ψηλότερο βουνό της Ανατολικής Ακτής (East Coast) διακρίνεται για τα ιδιαίτερα απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα, αλλά και το μικτής επιφάνειας έδαφος, το οποίο εναλλάσσεται διαδοχικά από άσφαλτο σε χαλί.

Το Subaru WRX STI του Travis Pastrana παράγει 862 ίππους και 900 Nm ροπής, ενώ εξελίχθηκε για τις ανάγκες του Gymkhana 2020. Ειδικά σχεδιασμένο ώστε να συμμετέχει σε αναβάσεις, το αγωνιστικό έχει υποβληθεί σε σημαντικές επεμβάσεις που αφορούν την ανάρτηση, την εξοικονόμηση βάρους και φυσικά την εκτόξευση της ισχύος.

Advertisement

«Ένα νέο ρεκόρ! Αυτό το αυτοκίνητο είναι η τέλεια μηχανή για να τα καταφέρει. Προερχόμενος από τη δεύτερη θέση στο Goodwood, ήθελα πραγματικά να πετύχω ένα νέο ρεκόρ και να δείξω σε όλους τι μπορεί να πετύχει το αυτοκίνητο αν βρεθεί στο κατάλληλο περιβάλλον», δήλωσε εμφανώς πανευτυχής ο Pastrana.

Advertisement

Δείτε το νέο ρεκόρ του Pastrana, με πλάνα από τη θέση του οδηγού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα Subaru WRX STI είναι πάντα έτοιμο για… ράλι (video)
Κάντε διακοπές με στυλ… Subaru!
Καλοκαίρι του 2022 το νέο Subaru WRX STI

Advertisement