Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Ford Ranger Raptor

Ελλάδα 1:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι το νέο Ford Ranger Raptor

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Ford Ranger Raptor

ΝΕΑ

Προτού γίνει η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου, η ρωσική ιστοσελίδα παρουσιάζει το όραμά της για τη σχεδίαση του σκληροτράχηλου pick-up.

Advertisement
Advertisement

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη του νέου Ranger, άπαντες στις τάξεις της Ford εργάζονται πυρετωδώς πάνω στην εξέλιξη της πιο «ακραίας» εκδοχής του, Raptor.

Πέρα από ένα teaser βίντεο, η εταιρεία δεν έχει προβεί στη δημοσίευση επίσημων στοιχείων, με τις μοναδικές πληροφορίες να καταφτάνουν υπό τη μορφή φημών ή renderings τρίτων.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και ένα ζεύγος φωτογραφιών που δημιούργησε με τη βοήθεια της τεχνολογίας η ρωσική ιστοσελίδα Kolesa.ru. Και παρόλο που ο μοναδικός σύμμαχος των καλλιτεχνών ήταν η φαντασία τους, το απεικονιζόμενο μοντέλο φαίνεται πως δεν θα αποκλίνει σημαντικά από το επίσημο.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερο, το Raptor της Kolesa δανείζεται πολλά στοιχεία από το νέο Ranger, με ενδεικτικά παραδείγματα τα φώτα ημέρας σε σχήμα “C”, τη μάσκα και τη δομή του προφυλακτήρα.

Στον αντίποδα, δεν απουσιάζουν και τα στιλιστικά στοιχεία διαφοροποίησης, όπως είναι η δεσπόζουσα θέση της ονομασίας “FORD” στη μάσκα, οι εσοχές για τα φώτα ομίχλης, οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών, αλλά και τα σχετικά λογότυπα “RAPTOR” πάνω από τους πίσω τροχούς.

Η εικόνα είναι παρεμφερής και στο πίσω μέρος, με τη διαφορά ότι τα φώτα μοιάζουν να γεφυρώνονται από μια μαύρη οριζόντια επιφάνεια, την ίδια ώρα που το σκαλοπάτι για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην καρότσα, λάμπει δια της απουσίας του.

Advertisement

Αυτό, ωστόσο, που θα συμβάλει τα μέγιστα στη διαφοροποίηση του Raptor από το «απλό» Ranger θα είναι το σύστημα κίνησης. Ένας twin-turbo V6 (330 ή 400 PS) αναμένεται να χαρίζει εκρηκτικές επιδόσεις στο ισχυρό pick-up, ενώ το «παρών» στην γκάμα πιθανότατα θα δίνει και ένας turbodiesel V6.

Τέλος, δεν αποκλείεται να δούμε και μια ακόμα πιο «καυτή» εκδοχή, υπό την ονομασία “Raptor R” που – εφόσον έπαιρνε σάρκα και οστά –  θα φορούσε έναν 5λιτρο V8 των 400 ίππων. Πρόκειται για το ίδιο μοτέρ με αυτό του Bronco DR και συνδυάζεται με 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

Η Ford θα βάλει τέλος στην ακατάπαυστη φημολογία εντός του Φεβρουαρίου, όταν και παρουσιαστεί το μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κοινό έχει το ηλεκτρικό Ford F-150 Lightning με τα Κορεατικά EVs;
Το Ranger δίνει ζωή στο νέο SUV της Ford (+video)
Παιχνίδια στην άμμο με το Ford Bronco Raptor (+video)