Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Σε πλήρη εξέλιξη οι δοκιμές της ηλεκτρικής Mercedes-Benz EQS

Ελλάδα 12:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε πλήρη εξέλιξη οι δοκιμές της ηλεκτρικής Mercedes-Benz EQS

Mobility

Σε πλήρη εξέλιξη οι δοκιμές της ηλεκτρικής Mercedes-Benz EQS

Mobility

Όλο και πιο συχνή είναι η παρουσία των πρωτοτύπων εξέλιξης της Mercedes-Benz EQS στους δρόμους καθώς η ηλεκτρική ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρίας πλησιάζει στην επίσημη αποκάλυψη της.

Advertisement
Advertisement

Το βάρος που δίνει η Mercedes-Benz στην ηλεκτρική τεχνολογία αποδεικνύεται από την απόφαση δημιουργίας μιας πλήρους γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων από τα οποία δεν θα μπορούσε φυσικά αν λείπει μια ναυαρχίδα. Η Mercedes EQS βρίσκεται κοντά στην τελική φάση εξέλιξης κάτι που αποδεικνύεται και από την πολύ συχνή εμφάνιση των πρωτοτύπων δοκιμών στους δρόμους.

Η EQS θα βασίζεται στην μακριά έκδοση της αποκλειστικά ηλεκτρικής πλατφόρμας EVA (Electric Vehicle Architecture) η οποία επικεντρώνεται και στην μεγιστοποίηση της απόδοσης των ηλεκτρικών συστημάτων. Από όσα έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα φημολογείται πως το αυτοκίνητο θα έχει αυτονομία που θα αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Πιθανότατα θα υπάρχουν εκδόσεις διαφορετικής απόδοσης ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε και μια EQS με τα σήματα της AMG η οποία θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση με τη μέγιστη απόδοση να υπολογίζεται στους 600 ίππους.

Mercedes-EQS

Advertisement
Advertisement

Το μέγεθος θα είναι αντίστοιχο με αυτό της συμβατικής S-Class οπότε αναμένεται να υπάρχουν και πολλές από τις γνωστές τεχνολογίες που υπάρχουν σε αυτή όπως για παράδειγμα η τετραδιεύθυνση η οποία συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών αλλά και στην ευελιξία.

Αν και η επίσημη αποκάλυψη της EQS δεν αναμένεται άμεσα, ορισμένες από τις ψηφιακές τεχνολογίες, όπως το σύστημα πολυμέσων, που θα διαθέτει η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes θα δουν το φως της δημοσιότητας στις 7 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της καθιερωμένης έκθεσης τεχνολογίας CES η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί σε ψηφιακή μορφή.

Mercedes-benz-amg-eqs

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Η νέα Mercedes-Benz C-Class με λιγότερο καμουφλάζ

Advertisement

Mercedes-Benz: Παραγωγή 2 νέων ηλεκτρικών SUV στις ΗΠΑ

Mercedes-Benz: Έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα ως το 2022

 

Advertisement