Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Mini παρουσιάζει τον Spike (+video)

Ελλάδα 4:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mini παρουσιάζει τον Spike (+video)

Mobility

Η Mini παρουσιάζει τον Spike (+video)

Mobility

Μια νέα μορφή στο ρόλο του προσωπικού βοηθού για τα επόμενά της μοντέλα, παρουσιάζει η Mini με το ψηφιακό αγγλικό μπουλντόγκ που ονομάζεται Spike.

Advertisement
Advertisement

Η Μini θεωρεί -και δικαίως- πως η χρήσιμη τεχνολογία για τη διευκόλυνση του οδηγού στα αυτοκίνητά της, μπορεί να είναι και χαριτωμένη.

Υπό αυτό το πρίσμα, παρουσίασε τον Spike, τον πρώτο ψηφιακό σκύλο- βοηθό του οδηγού που σε πρώτη φάση τον βλέπουμε στο πρωτότυπο Aceman αλλά η εταιρεία «αφήνει υποσχέσεις» για επέκταση της παρουσίας του στα μελλοντικά της μοντέλα.

Ο Oliver Heilmer, Επικεφαλής του Mini Design, περιέγραψε τον Spike ως «χαρακτηριστικό σύντροφο για την καλύτερη δυνατή εμπειρία του ιδιοκτήτη».

Advertisement
Advertisement

Ο Spike είναι ο νέος Mini Intelligent Personal Assistant, που καθοδηγεί τον οδηγό και τους επιβάτες σε όλες τις λειτουργίες του infotainment με τη βοήθεια φωνητικών εντολών που δέχεται μόνο από καταγεγραμμένες και εγκεκριμένες φωνές.

Χρησιμοποιώντας μια ψηφιακή αναπαράσταση σκύλου η Mini θέλει να δώσει μια ιδιαίτερη ένταση στη συναισθηματική σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων και των αυτοκινήτων της.

Advertisement

Ο Spike θα εμφανίζεται στην κυκλική οθόνη αφής OLED του πρωτότυπου Mini Aceman αλλά θα μπορεί επίσης να κάνει βόλτα και στο υπόλοιπο ταμπλό.

Advertisement

Η παρθενική εμφάνιση του Spike θα γίνει στην έκθεση Αuto Shanghai στην Κίνα, μεταξύ 18 και 27 Απριλίου, όπου θα παρουσιαστεί και ένα γλυπτό με τη μορφή του σε μεγάλο μέγεθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Human Horizons HiPhi X είναι νέος παίκτης στα ηλεκτρικά
Μία ακόμα ανατριχιαστική εικόνα σε Ελληνικό δρόμο…
Stellantis και BMW καλούν Panasonic

Advertisement