Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με 322 ίππους το νέο Mini Countryman PHEV

Ελλάδα 11:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 322 ίππους το νέο Mini Countryman PHEV

Mobility

Με 322 ίππους το νέο Mini Countryman PHEV

Mobility

Το νέο Mini Countryman αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2023 με κορυφαία την plug in υβριδική έκδοσή του.

Advertisement
Advertisement

Το plug-in υβριδικό Countryman θα χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη της BMW Σειράς 2 Active Tourer.

Η νέα γενιά του plug-in υβριδικού Mini Countryman, θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα μέσα στο επόμενο έτος. Θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με την ολοκαίνουργια Active Tourer BMW Σειράς 2, οπότε και θα βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής της εταιρείας στη Λειψία (μαζί και με την επερχόμενη νέα γενιά της X1).

Advertisement
Advertisement

Το υβριδικό σύστημα θα συνδυάζει έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.500 κυβικών με ηλεκτροκινητήρα 174 ίππων, που θα αποδίδουν συνδυαστικά 322 ίππους. Η μπαταρία των 14,2 kWh θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία περίπου 90 χιλιομέτρων και θα μπορεί να φορτίσει στο 100% της μέσα σε διάστημα 2,5 ωρών από φορτιστή 7,4 kWh.

Διαθέσιμη θα είναι ταυτόχρονα και μια λιγότερο ισχυρή plug in έκδοση 241 ίππων, ενώ η γκάμα του νέου Countryman θα περιλαμβάνει και  τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1,5 λίτρων με απόδοση 168 ίππων καθώς και το δίλιτρο τετρακύλινδρο με τους 215 ίππους.

Advertisement

Τη γκάμα των επιλογών θα συμπληρώνει ο diesel των 2,0 λίτρων, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως οι βενζινοκίνητες εκδόσεις θα είναι mild hybrid με σύστημα 48V. Το νέο Countryman αναμένεται να είναι αισθητά μεγαλύτερο από το υπάρχον που έχουμε στις φωτογραφίες, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση μήκους που θα φτάνει τα 200 χιλιοστά.

Advertisement

Η αύξηση των διαστάσεων θα φέρει το crossover της Mini στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία, αφήνοντας πίσω την SUV B, γεγονός που δημιουργεί ένα κενό που πιθανότατα θα καλυφθεί πάραυτα. Αργότερα, ίσως από το 2024, το Countryman θα παρουσιαστεί και στην αμιγώς ηλεκτρική του εκδοχή, που ίσως αλλάξει και το όνομα του μοντέλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το απίστευτο ηλεκτρικό-μινιατούρα με τα 1.000 άλογα (+video)
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Mini Countryman
Συγκριτική δοκιμή: Μini Countryman One D vs Peugeot 2008 1.5 BlueHDi 130 PS