Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren: Με νέο ιδιοκτήτη, μπαίνει σε νέα εποχή!

Ελλάδα 6:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren: Με νέο ιδιοκτήτη, μπαίνει σε νέα εποχή!

ΝΕΑ

McLaren: Με νέο ιδιοκτήτη, μπαίνει σε νέα εποχή!

ΝΕΑ

Η βρετανική μάρκα σπορ αυτοκινήτων συνεχίζει την πορεία της υπό νέα ιδιοκτησία, καθώς το 100% των μετοχών της πέρασε στην… Μέση Ανατολή.

Advertisement
Advertisement

Η Mumtalaket, η εταιρεία από το Μπαχρέιν με κρατικό επενδυτικό ταμείο, είναι πλέον η νέα ιδιοκτήτρια του Ομίλου McLaren, καθώς εξαγόρασε το υπόλοιπο 40% που είχε απομείνει στην μάρκα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Paul Walsh δηλώνει ότι αυτή η κίνηση τους συμφέρει, διότι θα μπορέσουν να φέρουν εις πέρας το μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό τους πλάνο.

Αυτό μεταφράζεται σε επενδύσεις σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Πλέον, η McLaren θα έχει την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την εξέλιξη των μελλοντικών της μοντέλων και να εξηλεκτρίσει σταδιακά τη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα από οικονομικής άποψης για την ιστορική εταιρεία του Bruce McLaren, αφού το 2022, αναγκάστηκε να πουλήσει εμβληματικά της μοντέλα, για να χρηματοδοτήσει το supercar Artura που είχε καθυστερήσει να λανσαριστεί. Λίγο πριν από αυτό, είχε πουλήσει τα κεντρικά και το εργοστάσιο της ομάδας της Formula 1.

Όλα αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν. Η νέα εποχή της McLaren βλέπει μία ανανεωμένη 750s και οι φήμες ήδη οργιάζουν για την παρουσίαση ενός νέου hypercar μέχρι το τέλος του 2024.

Σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί, αναμένεται να είναι plug-in υβριδικό με V8 και απόδοση πάνω από 1.000 ίππους! Μάλιστα, θα δούμε νέο σασί από ανθρακονήματα και μέρη από 3D εκτυπωτή στην ανάρτηση.

Advertisement

Η νέα εποχή της McLaren βρίσκεται εδώ επίσημα. Οι νέοι ιδιοκτήτες πρόκειται να αποτελέσουν τον απόλυτο αρωγό για την ιστορική μάρκα σπορ αυτοκινήτων, για να επανέλθει σε μία σταθερά, ώστε να επεκταθεί, να προσαρμοστεί και να βελτιώσει την ποιότητα των προϊόντων της, για να απαντήσει στον μεγάλο ανταγωνισμό.