Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren GT: Αψηφώντας τα όρια (video)

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren GT: Αψηφώντας τα όρια (video)

ΝΕΑ

McLaren GT: Αψηφώντας τα όρια (video)

ΝΕΑ

Η McLaren δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό βίντεο, όπου μας καθιστά μάρτυρες των ισχυρών επιδόσεων του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

«Η McLaren GT αψηφά τα όρια της μηχανικής και σε κάνει να νιώθεις πως μπορείς να κάνεις τα πάντα». Αυτά τα λόγια επέλεξε η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία για να αποθεώσει το ισχυρό της δημιούργημα, τη McLaren GT των 620 ίππων.

Το διθέσιο sport tourer παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2019 και από τότε έχει αποσπάσει τον τίτλο της πιο πρακτικής McLaren που έχει κατασκευαστεί. Ο λόγος έγκειται στη χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ που αντιστοιχεί σε 570 λτ. (150 στο εμπρός και 420 το πίσω).

Advertisement
Advertisement

Η McLaren GT μοιράζει το ίδιο DNA με τη Speedtail επωφελούμενη από ελαφρύ αμάξωμα και ένα πολυτελές εσωτερικό όπου έχουν χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα ποιοτικά υλικά. Οι δύο επιβάτες κάθονται σε δερμάτινα (Nappa) καθίσματα, ενώ για τη δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας φροντίζει το ηχοσύστημα 12 ηχείων της Bowers & Wilkins με carbon fibre sub-bass woofers και Kevlar ηχεία, αλλά και ο ambient φωτισμός των 6 χρωμάτων.

Παράλληλα, το βλέμμα μαγνητίζει η κεντρική οθόνη 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, η σχεδίαση της οποίας εμπνέεται περισσότερο από τα ιδιωτικά jets, παρά από τον κόσμο της αυτοκίνησης. Για την ευκρίνειά του ξεχωρίζει και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος έχει μοντέρνα γραφικά αλλά και προσφέρει ποικιλία πληροφοριών στον οδηγό.

Advertisement

Αναφορικά με το μηχανικό σκέλος, στο κέντρο της McLaren GT και πίσω από τα καθίσματα είναι τοποθετημένος ένας V8 των 4000 κ.εκ. με turbo, ο οποίος παράγει 620 άλογα και 630 Nm ροπής μεταξύ 5.500 και 6.500 σ.α.λ.

Το μοντέλο επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,2 sec, η διαδικασία 0-200 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9.0 sec, ενώ η τελική ταχύτητα αποτυπώνεται στα 326 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία μας καθιστά μάρτυρες των ικανοτήτων του μοντέλου στην άσφαλτο μέσω ενός εντυπωσιακού βίντεο:

Διαβάστε επίσης:
Η νέα McLaren Artura εξορμά στους δρόμους (video)
Αποκαλυπτήρια για τη McLaren Artura των 680 ίππων
Η McLaren MCL35M πάτησε πίστα (vids)

Advertisement