Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα McLaren Artura εξορμά στους δρόμους (video)

Ελλάδα 20:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα McLaren Artura εξορμά στους δρόμους (video)

ΝΕΑ

Η νέα McLaren Artura εξορμά στους δρόμους (video)

ΝΕΑ

Το πρώτο plug-in υβριδικό, μαζικής παραγωγής, της McLaren πλέον είναι γεγονός, και η εταιρεία το γιορτάζει με ένα συναρπαστικό βίντεο.

Advertisement
Advertisement

«Εκλεπτυσμένη σχεδίαση, ασυναγώνιστη ισχύς, δυναμική αρτιότητα και μηχανολογική καινοτομία». Αυτό είναι το προφίλ που δίνουν οι άνθρωποι της εταιρείας στην ολοκαίνουρια plug-in υβριδική McLaren Artura, η οποία παρουσιάστηκε λίγες ώρες πριν και ενσαρκώνει το όραμα της μάρκας για κατασκευή supercars που «παντρεύουν» ισχυρή παρουσία στο δρόμο και δυνατότητα κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως είχε γνωστοποιήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Mike Flewitt, η Artura έχει κατασκευαστεί από… λευκό χαρτί, καθώς κάθε εξάρτημά της – από την πλατφόρμα και το αμάξωμα έως το κινητήριο σύνολο –  είναι ολοκαίνουριο.

Ειδικότερα, πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της που βασίζεται στη νέα ανθρακονημάτινη ελαφρού βάρους αρχιτεκτονική (McLaren Catbon Lightweight-MCLA) η οποία έχει σχεδιαστεί in-house και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Σέφιλντ.

Advertisement
Advertisement

Η νέα πλατφόρμα προορίζεται για υβριδικούς, ισχυρών επιδόσεων κινητήρες, ενώ επιτρέπει στο μοντέλο να απαλλαχθεί από περιττά βάρη δια ποικίλων τρόπων, όπως είναι η μείωση του αριθμού των καλωδιώσεων που διατρέχουν την υβριδική τεχνολογία αλλά και η εκτενής χρήση ανθρακονήματος και αλουμινίου.

Ειδικότερα, η Artura ζυγίζει συνολικά 1.395 κιλά, με τα υβριδικά εξαρτήματα ν’ αντιστοιχούν σε μόλις 130 kg, συμπεριλαμβανομένων της μπαταρίας (88kg), και του ηλεκτρικού μοτέρ (15,4 kg). Σε δίαιτα υποβλήθηκε και το θερμικό μοτέρ, το οποίο ζυγίζει μόλις 160 kg, 50 δηλαδή λιγότερα από έναν V8 της McLaren.

Advertisement

Το μοντέλο τροφοδοτείται από έναν twin turbo V6 3.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 585 ps, καθώς και από ένα ηλεκτρικό μοτέρ (Ε-Μοτοr) που βρίσκεται στη μετάδοση και προσφέρει επιπλέον 95 ps και 224 nm ροπής. Η συνδυαστική απόδοση, ως εκ τούτου, αποτυπώνεται στα 680 ps και τα 804 Nm ροπής, επιτρέποντας στο μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,0 sec, με την τελική ν’ αντιστοιχεί στα 330 χλμ./ώρα. Σημειώνεται πως η κίνηση φτάνει στους τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, το οποίο, επίσης, φέρει μειωμένο βάρος.

Advertisement

Για την τροφοδότηση του ηλεκτρικού μοτέρ φροντίζει μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 7,4 kWh, η οποία χαρίζει στο μοντέλα καθαρή ηλεκτρική γκάμα 31 χιλιομέτρων, ενώ μέσω ενός τυπικού φορτιστή, ο ανεφοδιασμός στο 80% απαιτεί μόλις 2,5 ώρες.

Η Artura είναι το πρώτο υβριδικό όχημα της McLaren που υποβάλλεται σε κανονική παραγωγή, μιας και το έτερο υβριδικό μοντέλο της εταιρείας, P1, διατίθετο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Η βρετανική μάρκα γιόρτασε τα αποκαλυπτήρια της Artura μέσω ενός εντυπωσιακού βίντεο:

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:
Όχι –και πάλι- στα SUV από τη McLaren
McLaren Speedtail: Μόνο για εκατομμυριούχους
Αποκαλυπτήρια για τη McLaren MCL35M (video)