Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η McLaren MCL35M πάτησε πίστα (vids)

Ελλάδα 3:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η McLaren MCL35M πάτησε πίστα (vids)

FORMULA 1

Η McLaren MCL35M πάτησε πίστα (vids)

FORMULA 1

Μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της MCL35M, το νέο μονοθέσιο της McLaren έκανε και την παρθενική του εμφάνιση στην πίστα!

Advertisement
Advertisement

Η ιστορική ομάδα αξιοποίησε τη μία ημέρα κινηματογράφησης για να κάνει το shakedown του όπλου με το οποίο θα παραταχθεί στο grid του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2021.

Παράλληλα, πέραν του να επιβεβαιώσει πως όλα λειτουργούν καλά, πράγμα σημαντικό δεδομένου πως είναι η μοναδική ομάδα που φέτος άλλαξε πάροχο υβριδικής μηχανής (σ.σ. άφησε τη Renault και πέρασε στο στρατόπεδο της Mercedes), ήταν και η πρώτη ευκαιρία για να εγκλιματιστεί ο Daniel Ricciardo.

Αυτό είναι υψίστης σημασίας καθώς ο Αυστραλός καλείται να μάθει γρήγορα νέες διαδικασίες και να «δέσει» με τον οργανισμό της McLaren. Κι αυτό έχοντας ουσιαστικά μόνο μιάμιση ημέρα δοκιμών εξέλιξης πριν το ξεκίνημα της σεζόν.

Το τεστ περιελάμβανε μόνο 17 γύρους στο σιρκουί του Σίλβερστον, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς, η ημέρα κινηματογράφησης περιορίζεται στα 100 χιλιόμετρα, με τη χρήση μάλιστα demo ελαστικών.

Advertisement

«Κάθε τι βοηθάει, για να εναρμονιστώ με την ομάδα, να συνηθίσω τον τρόπο λειτουργίας και τις διαδικασίες. Στόχος είναι να φτάσουμε στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν, να παραταχθώ στο grid και να μην υπάρχει ούτε ίχνος πανικού. Άρα μέρες σαν αυτή βοηθούν στο να νιώσεις άνετα στην ομάδα και να εγκλιματιστείς σε αυτή», είπε ο Ricciardo που άφησε τη Renault, επενδύοντας στην ανοδική πορεία που σημειώνει τα τελευταία χρόνια η Mclaren.

Advertisement

O Honey Badger οδήγησε το απόγευμα ενώ το πρωί, πίσω από το τιμόνι της MCL35M είχε βρεθεί ο teammate του, Lando Norris.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 θα ξεκινήσει από το Μπαχρέιν στις 28 Μαρτίου, ενώ το μοναδικό χειμερινό τεστ εξέλιξης θα διεξαχθεί στις 12-14 του μήνα, πάλι στην πίστα του Σακχίρ.

Διαβάστε επίσης:
Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης σχολιάζουν τα νέα της F1!

Advertisement

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Alonso, προλαβαίνει τη νέα σεζόν!

H Ferrari ανακοίνωσε… ημερομηνίες αποκαλυπτηρίων!