Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren Artura: Η νέα υβριδική McLaren (+video)

Ελλάδα 6:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren Artura: Η νέα υβριδική McLaren (+video)

ΝΕΑ

McLaren Artura: Η νέα υβριδική McLaren (+video)

ΝΕΑ

Η βρετανική εταιρεία γνωστοποίησε την ονομασία του επερχόμενου hypercar της και παρέχει πληροφορίες για όσα πρέπει να περιμένουμε.

Advertisement
Advertisement

Στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών του βρίσκεται το νέο plug-in υβριδικό hypercar της McLaren, το οποίο, όπως έχει ανακοινώσει η μάρκα, θα περάσει τη γραμμή συναρμολόγησης το 2021.

Οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο για αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής ελαφριού βάρους, McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA), η οποία θα της χαρίζει πλήρως ανθρακονημάτινη δομή.

Τις τελευταίες ώρες ανέκυψαν νέα στοιχεία, με τη βρετανική εταιρεία να γνωστοποιεί πως η ονομασία του υβριδικού μοντέλου που θα αντικαταστήσει την P1, θα είναι “Artura“.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren Artura, λοιπόν, θα φορά έναν συμπαγή twintubro V6 βενζινοκινητήρα ο οποίος θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Όσον αφορά την ηλεκτρική αυτονομία του plug-in μοντέλου, η McLaren αναγγέλλει πως θα «είναι αρκετή για τις καθημερινές αστικές μετακινήσεις», δεν προβαίνει, ωστόσο, σε επίσημες λεπτομέρειες.

Καλά ενημερωμένες πηγές, βέβαια, αναφέρουν πως η ιπποδύναμη θα υπερβαίνει τους 600 ίππους, ενώ το μοντέλο θα μπορεί να διανύσει 32 χλμ, χωρίς να χρησιμοποιείται το θερμικό μοτέρ.

Advertisement

«Κάθε εξάρτημα της Artura είναι ολοκαίνουριο – από την πλατφόρμα και κάθε μέρος του HighPerformance υβριδικού κινητήριου συνόλου μέχρι το αμάξωμα, το εσωτερικό και τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας – αλλά και αποτελεί το απόσταγμα της μακροχρόνιας εμπειρίας της McLaren στην κατασκευή super ελαφριών τεχνολογιών για αγωνιστικά και συμβατικά αυτοκίνητα. Παράλληλα, όλη η εξειδίκευση της μάρκας με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση, θα μεταλαμπαδευτεί στην κατηγορία των supercars», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Mike Flewitt.

Σημειώνεται πως η McLaren Artura θα παραχθεί στο κέντρο τεχνολογικής καινοτομίας της μάρκας στο Σέφιλντ και θα αποτελεί το τελευταίο μέλος της σειράς Sports, παρθενικό μέλος της οποίας ήταν η 570S (2015).

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τα μυστικά της αεροθερμικής μηχανικής της McLaren GT (video)

Advertisement

Η McLaren “βγάζει στο σφυρί” τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της

Η τρομακτική πίσω αεροτομή της McLaren Senna GTR (video)