Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται η πρώτη υβριδική McLaren;

Ελλάδα 6:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται η πρώτη υβριδική McLaren;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται η πρώτη υβριδική McLaren;

ΝΕΑ

Ο ισχυρός άνδρας της μάρκας ανέβασε τις προσδοκίες αναφέροντας πως το αυτοκίνητο θα προσφέρει μια «ηλεκτρική» οδηγική εμπειρία που μέχρι πρότινος ήταν αδύνατη.

Advertisement
Advertisement

«Αυτή η ολοκαίνουρια McLaren αποτελεί το απόσταγμα όλης της γνώσης που έχουμε αποκτήσει μέχρι σήμερα». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Επικεφαλής της McLaren Automotive, Mike Flewitt και τοποθετούν ψηλά τον πήχη όσον αφορά την παραγωγή του πρώτου υβριδικού μοντέλου της βρετανικής μάρκας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μοντέλο βιώνει το τελευταίο στάδιο δοκιμών του, με το επίσημο ντεμπούτο του να είναι προγραμματισμένο για το πρώτο μισό του 2021.

Πρόκειται για την πρώτη McLaren που θα βασιστεί στην αρχιτεκτονική ελαφριού βάρους, McLaren Carbon Lightweight Architecture -MCLA, και ως εκ τούτου θα υιοθετεί μια πλήρως ανθρακονημάτινη δομή. Η υβριδική McLaren θα αναπτυχθεί και θα παραχθεί στο κέντρο τεχνολογικής καινοτομίας της μάρκας στο Σέφιλντ, ενώ θα είναι το τελευταίο μέλος της σειράς Sports, με την οποία συστηθήκαμε το 2015 μέσω της 570S.

Advertisement
Advertisement

Ως εκ τούτου, θα «φορά» έναν κινητήρα V6 twin-turbocharged, ενώ σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Flewitt, θα μπορεί να διανύσει 32 χλμ. αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

«Αυτό (σ.σ. το μοντέλο) είναι ένα νέο είδος McLaren, προοριζόμενο για μια νέα εποχή. Ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο το οποίο προσφέρει στον οδηγό εντυπωσιακές επιδόσεις, όπως και ηλεκτρική αυτονομία που επιτρέπει να καλύπτει τις περισσότερες διαδρομές εντός του αστικού περιβάλλοντος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της μάρκας, προτού γιγαντώσει περαιτέρω τις προσδοκίες.

Advertisement

«Η εξειδίκευσή μας στην κατασκευή ελαφριών εξαρτημάτων και στον τομέα των ινών άνθρακα, σε συνεργασία με την εμπειρία μας πάνω στις πρωτοποριακές τεχνολογίες μπαταριών και στα υψηλών επιδόσεων υβριδικά συστήματα μας επιτρέπουν να προσφέρουμε μια εξηλεκτρισμένη οδηγική εμπειρία, που μέχρι πρότινος ήταν απλησίαστη».

Σημειώνεται πως ο κραταιός άνδρας της εταιρείας, Mike Flewitt, είχε επισημάνει -σε προγενέστερες δηλώσεις του- πως βασική προτεραιότητα της McLaren είναι η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών και των αλυσίδων εφοδιασμού, ώστε να μπορούν να «στηριχτούν» τα οχήματα που αξιοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Τα μυστικά της αεροθερμικής μηχανικής της McLaren GT (video)

Advertisement

Η McLaren “βγάζει στο σφυρί” τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της

Η τρομακτική πίσω αεροτομή της McLaren Senna GTR (video)