Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MC Chargers: Οι πρώτοι ελληνικοί φορτιστές

Ελλάδα 7:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MC Chargers: Οι πρώτοι ελληνικοί φορτιστές

ΝΕΑ

MC Chargers: Οι πρώτοι ελληνικοί φορτιστές

ΝΕΑ

Η MC Chargers ήρθε για να φέρει μια νέα κουλτούρα στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Δεν χωράει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε μια δυναμική μεταβατική περίοδο στον τομέα των μετακινήσεων με την ηλεκτροκίνηση να έχει εισβάλει στην καθημερινότητά μας. Κάθε στιγμή που περνάει προχωράμε όλο και πιο κοντά στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης, το οποίο τελικά δεν είναι τόσο μακριά όσο φανταζόμαστε.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ξεκάθαρα το μέλλον με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύουν πλέον αποκλειστικά στις νέες τεχνολογίες ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών. Παράλληλα, μια άλλη κατηγορία υποστηρικτικής τεχνολογίας, οι φορτιστές, γνωρίζει τεράστια άνθιση και έχει στόχο να ενισχύσει την ηλεκτροκίνηση και να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τον χρήστη να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρικό του όχημα.

Advertisement
Advertisement

Μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες κατασκευής φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η MC Chargers. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 από έμπειρους επαγγελματίες στον χώρο των ηλεκτρικών κυκλωμάτων και γρήγορα δημιούργησε ένα σύγχρονο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη ξεκινώντας την ενασχόλησή της με τους φορτιστές. Εκτός από το γεγονός ότι η MC Chargers είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που ανέπτυξε και κατασκεύασε φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, έχει φέρει και μια νέα φιλοσοφία στην αγορά η οποία βασίζεται σε αξίες όπως ο σεβασμός στο περιβάλλον, η κουλτούρα της ανακύκλωσης και της εξοικονόμησης ενέργειας και η ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων.

Πάνω σε αυτές τις αξίες, η MC Chargers έχει φτάσει πλέον να διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα με έμφαση στην υψηλή ποιότητα κατασκευής και την μεγιστοποίηση της ασφάλειας. Όλοι οι φορτιστές της εταιρείας, είτε πρόκειται για οικιακά συστήματα, είτε για συστήματα σε επαγγελματικούς χώρους είναι εκλεπτυσμένα σχεδιασμένοι, με ενσωματωμένα ασφαλιστικά μέσα υψηλών προδιαγραφών (ρελέ διαρροής RCD Type B, αντικεραυνική SPD Type 2, μικροαυτόματη ασφάλεια MCCB Type C), ενσωματωμένους μετρητές ενέργειας MID, με υλικά υψηλής αντοχής και σύγχρονες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, καθώς επίσης έχουν την πιστοποίηση από τον κορυφαίο φορέα DEKRA.

Advertisement

Δύο από τα προϊόντα που ξεχωρίζουν στην γκάμα φορτιστών της MC Chargers είναι τα Orion Mini και Orion Midi. Στην περίπτωση του Orion Mini έχουμε να κάνουμε με ένα νέο σταθμό φόρτισης υψηλής αισθητικής, ιδανικός για οικίες και χώρους εργασίας. Εκτός από το όμορφο design, το σύστημα είναι ανθεκτικό, με μεταλλικό περίβλημα, ενώ παράλληλα είναι μικρό σε διαστάσεις για εύκολη τοποθέτηση. Το Orion Mini κατασκευάζεται σε 7 kW και 22 kW με ενσωματωμένο καλώδιο φόρτισης 5 μέτρων και ακροφύσιο Type 2.

Advertisement

Οι Orion Mini είναι εξαιρετικά εύκολοι στη χρήση τους καθώς μπορούν να συνδεθούν με την ειδική εφαρμογή για smartphone, ενώ υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης μέσω WIFI, Ethernet ή GSM, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σύνδεσης που μπορεί να προκύψουν σε μια εγκατάσταση.

Από την άλλη μεριά έχουμε την σειρά Orion Midi, έναν σταθμό φόρτισης ο οποίος απευθύνεται σε ημιδημόσιες και επαγγελματικές εγκαταστάσεις για ανάλογη χρήση. Οι compact διαστάσεις σε συνδυασμό με την εκλεπτυσμένη αισθητική κάνουν την τοποθέτησή του σε χώρους εργασίας, χώρους εστίασης, ξενοδοχεία και χώρους στάθμευσης ιδανική. Παράλληλα, οι φορτιστές χάρη στο μεταλλικό τους περίβλημα είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί, ενώ διαθέτουν ενσωματωμένο μετρητή ενέργειας MID.

Advertisement

Και στην περίπτωση των Orion Midi, η απόδοσή τους είναι 7 kW και 22 kW με ενσωματωμένο καλώδιο 5 μέτρων και ακροφύσιο Type 2 ή πρίζα φόρτισης Type 2. Φυσικά, η MC Chargers προσφέρει τη δυνατότητα διαχείρισης μέσω smartphone χάρη στη σύγχρονη εφαρμογή, ενώ υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με WIF, Ethernet ή GSM. Η διαχείριση ισχύος μέσω της εφαρμογής για smartphone της MC-CHARGERS, επιτρέπει στον χρήστη την ρύθμιση ισχύος του φορτιστή ανά πάσα στιγμή, αποφεύγοντας διακοπές λόγω υπερβολικών φορτίων στο κτίριο και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της καλύτερης ενεργειακής διαχείρισης και εξοικονόμησης.

Επιπλέον των δύο νέων φορτιστών Orion Mini και Orion Midi η MC Chargers διαθέτει στην γκάμα της τους κορυφαίας ποιότητας Prisma 2x22kW, Orion 2x22kW, Orion 11C, Orion 22C και Orion 7Η-11H-22Η. Η MC Chargers δεν μένει μόνο στους AC φορτιστές καθώς διαθέτει και DC μεγάλους φορτιστές υψηλής απόδοσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο DC 60-240 kW ο οποίος έχει μέγιστη ενεργειακή απόδοση 95,49%, τρεις εξόδους φόρτισης, πολλαπλούς τρόπους πληρωμής και χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Εταιρείες όπως η MC Chargers αποδεικνύουν ότι η σωστή προσέγγιση σε συνδυασμό με την κουλτούρα σεβασμού προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον μπορούν να δώσουν ένα αποτέλεσμα παγκόσμιας κλάσης. Η καρδιά των φορτιστών στην Ελλάδα χτυπάει στη Θεσσαλονίκη και η MC Chargers δείχνει το δρόμο του μέλλοντος.

Όλες τις πληροφορίες για τους φορτιστές της MC Chargers θα τις βρείτε ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MC-Chargers: Η πρώτη ελληνική εταιρεία φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων!
Δεν χρειάζεται να έχεις Tesla για να φορτίσεις στους Superchargers
Άλλους 8 superchargers τοποθετεί η Tesla στην εθνική οδό – Πότε μπαίνουν σε λειτουργία