Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda και Bose: Η αρχή μιας συνεργασίας (video)

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda και Bose: Η αρχή μιας συνεργασίας (video)

ΝΕΑ

Mazda και Bose: Η αρχή μιας συνεργασίας (video)

ΝΕΑ

Η αρχή της συνεργασίας Mazda και Bose έγινε με το 3ης γενιάς RX-7, το οποίο διαθέτει πανίσχυρο μπάσο και εκπληκτικό ήχο.

Advertisement
Advertisement

Στην αναζήτηση εξαιρετικής ηχητικής απόδοσης που θα μπορούσε να ταιριάζει με αυτά τα κορυφαία πρότυπα, η ομάδα του Ryoji Oe παρουσίασε το σύστημα Acoustic Wave Cannon της Bose.

Το σύστημα αναπαραγωγής μπάσων που περιλαμβάνει ένα σωλήνα μήκους 3,6 μέτρων με woofer υψηλής ισχύος στο εσωτερικό, παρείχε ακριβώς αυτό που έψαχνε η Mazda, και οι δύο εταιρείες άρχισαν να εργάζονται ενσωματώνοντας αυτή την τεχνολογία των ηχείων στο αυτοκίνητο.

Ενώ στην αρχή το εγχείρημα έμοιαζε αξεπέραστο, ένα έξυπνο σύστημα πτυχώσεων και καμπυλών έδωσε στους μηχανικούς της Bose και της Mazda, τη δυνατότητα να τοποθετήσουν το μακρύ σωλήνα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου χωρίς να διακυβεύεται ο χώρος ή η ποιότητα του ήχου.

Advertisement
Advertisement

«Η τεχνολογία Acoustic Waveguide και το RX-7 έκαναν τη μουσική αβίαστη», θυμάται ο Mike Rosen, Αρχιμηχανικός της Bose Automotive Systems, ο οποίος συμμετείχε στο έργο.
Μια επιτυχία που αποτέλεσε το έναυσμα για τη διαρκή αποστολή της δημιουργίας συστημάτων αναπαραγωγής κορυφαίας ποιότητας ήχου σε πολλά ακόμη μοντέλα της Mazda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Zoom-zoom: H Mazda ετοιμάζει πισωκίνητο SUV!
Mazda και Bose: 30 χρόνια συνεργασίας (+video)
Mazda: Δοκιμάζει κινητήρα Wankel με υδρογόνο