Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda CX-50: Καθοδόν με γνώριμη εμφάνιση

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda CX-50: Καθοδόν με γνώριμη εμφάνιση

ΝΕΑ

Mazda CX-50: Καθοδόν με γνώριμη εμφάνιση

ΝΕΑ

Το compact SUV θα ακολουθεί την πατροπαράδοτη σχεδιαστική γλώσσα της Mazda και προορίζεται ως η πιο ευρύχωρη εναλλακτική του CX-5.

Advertisement
Advertisement

Διαψεύδονται οι φήμες που ήθελαν το CX-50 ως τον επικείμενο αντικαταστάτη του CX-5, με τη Mazda να ξεκαθαρίζει πως θα πρόκειται για μια ολοκαίνουρια προσθήκη στην γκάμα, με μεγαλύτερους χώρους και πιο επιβλητικές διαστάσεις συγκριτικά με το τελευταίο.

Δεδομένου ότι το compact SUV βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δεν έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες ή πληροφορίες για την εμφάνισή του. Η έλλειψη στοιχείων, ωστόσο, δεν αποθαρρύνει τους μετρ της ψηφιακής σχεδίασης από το να καταθέσουν τη δική τους σχεδιαστική πρόταση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι designers του Kolesa.ru που επιστράτευσαν κάθε ικμάδα του ταλέντου τους, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ρεαλιστικό σκίτσο που ενδέχεται να μοιάζει με το μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda δεν αναμένεται να αποκλίνει από τη σχεδιαστική φιλοσοφία της και κατά συνέπεια το CX-50 προβάλλει πανομοιότυπο με το CX-5, με κύρια χαρακτηριστικά τη μεγάλη μάσκα, τα λεπτά φώτα, τις ρέουσες επιφάνειες και τις καμπύλες.

Υπενθυμίζεται ότι Mazda εργάζεται πάνω σε μια σειρά ολοκαίνουριων SUV που θα ενσωματώνουν τους νέας γενιάς κινητήρες Skyactiv-X (βενζίνης) και Skyactiv-D (diesel), πλαισιωμένους από 48βολτα ήπια υβριδικά συστήματα.

Advertisement

To CX-50 είτε θα ενσωματώσει τα παραπάνω μοτέρ, παρουσία και μιας plug-in υβριδικής έκδοσης, είτε θα δανειστεί τους βενζικινητήρες των 2,0 και 2,5 λτ. του CX-5.

Το ολοκαίνουριο CX-50 αναμένεται να συστηθεί στον κόσμο της αυτοκίνησης εντός του επόμενου μήνα, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη διάθεσή του στην ελληνική αγορά.

Advertisement

Η Mazda συνεχίζει τον ηλεκτρικό μετασχηματισμό της, με στόχο όλα τα μοντέλα της να είναι εξηλεκτρισμένα έως το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Zoom-zoom: H Mazda ετοιμάζει πισωκίνητο SUV!
Το badge engineering της Toyota: Το Mazda 2 θα είναι Yaris
Οι τιμές του ανανεωμένου Mazda 2 στην Ελλάδα

Advertisement