Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda CX-5: Ανανέωση στα σημεία

Ελλάδα 23:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda CX-5: Ανανέωση στα σημεία

ΝΕΑ

Mazda CX-5: Ανανέωση στα σημεία

ΝΕΑ

Αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα (με νέα οθόνη 10,25 ιντσών και νέες συνδεδεμένες υπηρεσίες με εφαρμογή «MyMazda», βελτιωμένα χαρακτηριστικά οδήγησης, μειωμένες εκπομπές ρύπων και νέα ειδική έκδοση «Homura» για τα 100 χρόνια της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Μια ανανεωμένη έκδοση του κομψού, ευρύχωρου και δυναμικού SUV της Mazda, του CX-5, παρουσιάστηκε σε όλη την Ευρώπη.

Το Mazda CX-5 του 2021 διαθέτει αναβαθμισμένη τεχνολογία Human Machine Interface (HMI) για μεγαλύτερη ευκολία, ηρεμία και ασφάλεια, καθώς και ενημερώσεις για τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων για μια πιο ευαίσθητη οδηγική εμπειρία και μειώσεις των εκπομπών CO 2 .

Το αναβαθμισμένο σύστημα HMI συνδυάζει μια νέα, ταχύτερη, καθαρότερη κεντρική οθόνη 10,25 ιντσών και ακόμη πιο διαισθητική λειτουργία ελέγχου Commander με μια εκτεταμένη γκάμα Συνδεδεμένων Υπηρεσιών που λειτουργεί από την τελευταία εφαρμογή MyMazda. Οι πολυάριθμες λειτουργίες για την ευκολία στην οδήγηση και την καθημερινή πρακτικότητα περιλαμβάνουν: Remote Door Locking, Vehicle Finder, τον απομακρυσμένο προγραμματισμό πολλαπλών προορισμών πλοήγησης, έλεγχο λειτουργιών οχήματος, επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο και Roadside Assistance (οδική βοήθεια) με ειδοποίηση SOS.

Advertisement
Advertisement

Οι βελτιώσεις στον κινητήρα (χαρτογράφηση) έχουν ως αποτέλεσμα μια καλύτερη, πιο φιλική προς το περιβάλλον εμπειρία οδήγησης. Αυτά περιλαμβάνουν βελτιστοποιημένη λειτουργία πεντάλ γκαζιού για καλύτερη απόκριση και έλεγχο του οχήματος, βελτιωμένη απόκριση κινητήρα, βελτιωμένη απόκριση του εξατάχυτου αυτόματου κιβωτίου και μειώσεις των εκπομπών CO 2 . Επιπλέον, ο κινητήρας ντίζελ 184 ίππων Skyactiv-D 2.2 προσφέρεται τώρα με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Advertisement

Τέλος η ειδική έκδοση «Homura» προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική  και πάθος στη σειρά μοντέλων Mazda CX-5 2021. Το Homura σημαίνει φωτιά ή φλόγα στα ιαπωνικά, και αυτό αντικατοπτρίζεται στη μοναδική μαύρη λεπτομέρεια εξωτερικά και εσωτερικά του μοντέλου, κατά παραγγελία ταπετσαρία με κόκκινες ραφές και τροχούς από κράμα 19 ιντσών.

Advertisement

Εμπνευσμένο από το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο της Mazda – το R360 Coupe, το χρωματικό σχήμα της περιορισμένης έκδοσης CX-5 100th Anniversary διαθέτει εξωτερική βαφή Snowflake White Pearlescent σε αντίθεση με τα μπορντό εσωτερικά χαλιά και δερμάτινα καθίσματα και την εοιγραφή εφαρμογή του 100ου επετείου της Mazda σε διάφορες βασικές τοποθεσίες.

Κυκλοφόρησε το 2012, το αρχικό CX-5 ήταν το πρώτο Mazda που είχε τόσο το σχεδιασμό Kodo όσο και την τεχνολογία Skyactiv. Έθεσε νέα δυναμικά πρότυπα, αλλάζοντας τις αντιλήψεις για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα συμπαγές SUV. Στη συνέχεια, διαδοχικές βελτιώσεις οδήγησαν το CX-5 να εξελιχθεί σε ένα βασικό μοντέλο που αντιπροσωπεύει περίπου το 35% των ετήσιων πωλήσεων της εταιρείας. Μέχρι σήμερα, 490.870 μονάδες έχουν πωληθεί στην Ευρώπη, και συνολικά περίπου 3.190.000 σε 130 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Το Mazda CX-50 έρχεται με νέα πλατφόρμα και κινητήρες

Los Angeles 2016: Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Mazda CX-5

Ένα εκατ. μονάδες για το Mazda CX-5