Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Mazda CX-50 έρχεται με νέα πλατφόρμα και κινητήρες

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Mazda CX-50 έρχεται με νέα πλατφόρμα και κινητήρες

ΝΕΑ

Το Mazda CX-50 έρχεται με νέα πλατφόρμα και κινητήρες

ΝΕΑ

Μέσα στην επόμενη διετία είναι πιθανό να δούμε το νέο Mazda CX-50 που θα αντικαταστήσει το CX-5, και το οποίο θα βασίζεται στη νέα πισωκίνητη πλατφόρμα και θα διαθέτει τους νέας γενιάς εξακύλινδρους κινητήρες της Mazda.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από το νέο Mazda 6 σημαντικά ωφελημένη από τη νέα πισωκίνητη πλατφόρμα που εξελίσσει η Mazda αναμένεται να είναι και η γκάμα των SUV της καθώς θα αποτελέσει βάση και για τον αντικαταστάτη του γνωστού μας CX-5. Η μετάβαση του μοντέλου στην μεγάλη πλατφόρμα της εταιρίας είναι σχεδόν σίγουρο πως θα συνοδεύεται από σημαντικά χωροταξικά οφέλη, καθώς και από την επιπλέον φροντίδα των ποιοτικών χαρακτηριστικών που συναντάμε στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Η νέα πισωκίνητη πλατφόρμα θα αποτελέσει ένα από τα όπλα της Mazda για την καθιέρωσή της μεταξύ των premium κατασκευαστών της κατηγορίας όπως οι Audi, BMW, Mercedes-Benz και Lexus ενώ εκτός από το τονισμένο ποιοτικό στοιχείο αναμένεται να προσφέρει και ένα πιο δυναμικό ύφος τόσο στην σχεδίαση όσο και στα οδικά χαρακτηριστικά. Σε ότι αφορά το CX-50 πάντως η πίσω κίνηση θα είναι η βασική επιλογή μετάδοσης καθώς θεωρείται σίγουρη η ύπαρξη και τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα κυρίαρχο ρόλο στο νέο CX-50 αναμένεται να έχει και η νέα γενιά εξακύλινδρων σε σειρά κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου SkyactivX και SkyactivD στους οποίους η προηγμένη τεχνολογία θα συμπληρώνεται και από 48V ήπια υβριδικά αλλά και plug-in υβριδικά συστήματα με την μέγιστη απόδοση των κορυφαίων εκδόσεων να πιθανολογείται πως θα αγγίζει τους 350 ίππους. Με βάση τους υπολογισμούς από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες αλλά και την τακτική της Mazda σχετικά με τον κύκλο ζωής των μοντέλων το CX-50 αναμένεται λογικά μέσα στο 2022.