Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή θα είναι η Maserati Grecale

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή θα είναι η Maserati Grecale

ΝΕΑ

Αυτή θα είναι η Maserati Grecale

ΝΕΑ

Το compact SUV της Maserati, δεν μας έχει αποκαλυφθεί ακόμα πλήρως αλλά οι εικόνες από το teaser της Ιταλικής εταιρείας έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ των πληροφοριών για τη Grecale που είναι διαθέσιμες μέχρι στιγμής.

Advertisement
Advertisement

Η Maserati επεκτείνει τη γκάμα της με ένα ολοκαίνουργιο πολυτελές συμπαγές SUV που ονομάζεται Grecale.

Το όνομα του μοντέλου, προκύπτει από έναν δυνατό βορειοανατολικό άνεμο που πνέει στη Μεσόγειο και ακολουθεί τη διάθεση της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας να ξεσηκώνει το κοινό των αυτοκινήτων του είδους αλλά και τους φίλους της μάρκας. Αν και το τελικό προϊόν δεν είναι έτοιμο για επίσημα και πλήρη αποκαλυπτήρια, η Maserati μας έχει δώσει μερικά teasers στα οποία η εικόνα του μοντέλου μπορεί να είναι σχετικά θολή, έχουμε από αυτά ωστόσο μια καλή ένδειξη για την εικόνα του μικρότερου μέχρι στιγμής SUV της εταιρείας. Τα νέο μοντέλο, είναι μικρότερο από τη Levante αλλά διατηρεί τα χαρακτηριστικά του στιλ που παρατηρούνται σε άλλα μοντέλα της εταιρείας. Τέτοιο είναι το μεγάλο καπό του κινητήρα, με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και την επιθετική μάσκα στην οποία δεσπόζει η τρίαινα.

Advertisement
Advertisement

Τα τονισμένα φτερά εμπρός και πίσω, τραβούν το μάτι κατά μήκος του προφίλ ενώ διακρίνεται χρώμιο για κάποιες εκδόσεις –στα ίδια σημεία θα υπάρχουν οι λεπτομέρειες και σε μαύρο χρώμα- στους αεραγωγούς φτερών, τις λαβές των θυρών και τα πλαίσια των παραθύρων. Πίσω, οι σχεδιαστές έχουν φροντίσει να τονίσουν το πλάτος του αυτοκινήτου, με τα λεπτά φώτα LED να εξυπηρετούν αυτό το σκοπό, ενώ και οι τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, δίνει το sport τόνο στην εμφάνιση. Η Grecale έχει εξελιχθεί με γνώμονα την πρακτικότητα, τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών των μοντέλων της κατηγορίας. Οι επιβάτες θα απολαύσουν μια πολυτελή, υψηλής ποιότητας καμπίνα με έμφαση στην τεχνολογία και τη συνδεσιμότητα. Αναμένετε να δούμε στο ταμπλό, οθόνες αφής υψηλής ευκρίνειας και στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου από ασύρματη φόρτιση, έως Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και τεχνολογία που θα επιτρέπει τις OTA (Over The Air) ενημερώσεις λογισμικού.

Σε ότι έχει να κάνει με τους κινητήρες, η Grecale αναμένεται να δανειστεί σύνολα από την παρόμοια σε μέγεθος Alfa Romeo Stelvio. Η Grecale θα πρέπει να προσφέρει μια γκάμα που θα περιλαμβάνει ηλεκτρικό, υβριδικό και βενζινοκίνητο σύνολο, ενώ κατά πάσα πιθανότητα βασική επιλογή θα είναι ο 2λιτρος 4κύλινδρος turbo με τους 272 ίππους της Alfa Romeo. Η ισχύς θα καταλήγει σε κάποιες εκδόσεις στους πίσω τροχούς, ενώ θα έχουμε και τετρακίνητες εκδόσεις, με τη μετάδοση να βασίζεται σε αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Σε ότι αφορά στην ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου, η Grecale που βασίζεται στην πλατφόρμα «Giorgio», θα αποτελέσει μέρος της στρατηγικής της αυτοκινητοβιομηχανίας για τoν εξηλεκτρισμό ολόκληρης της γκάμας μέχρι το 2025. Οι μέχρι τώρα αναφορές δείχνουν ότι η ηλεκτρική Grecale θα διαθέτει αρχιτεκτονική 800 volt και θα επιτρέπει έως και 300 kW γρήγορη φόρτιση.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Δοκιμές εξέλιξης για τη νέα Maserati GranTurismo
H δυνατή Maserati MC20 λικνίζεται στα χιόνια (VIDEO)
H Maserati Bora γίνεται 50 χρονών

Advertisement