Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Maserati Grecale: Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Maserati Grecale: Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες

ΝΕΑ

Maserati Grecale: Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες

ΝΕΑ

Το νέο SUV της Maserati κάνει την πρώτη του εμφάνιση λίγο πριν τις 22 Μαρτίου που έχει οριστεί το ραντεβού με την επίσημη πρεμιέρα του.

Advertisement
Advertisement

Η Maserati βρίσκεται στην τελική ευθεία για την παρουσίαση του νέου SUV της, της Grecale, η οποία θα παρουσιαστεί και επίσημα στο κοινό στις 22 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής είχαμε δει κάποιες εικόνες της με έντονο καμουφλάζ και τώρα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και οι πρώτες φωτογραφίες από το αυτοκίνητο στην τελική του μορφή.

Οι φωτογραφίες αυτές ανέβηκαν στον λογαριασμό του Instagram του Wilco Blok και δείχνουν την Grecale χωρίς καμουφλάζ όπως ακριβώς θα παρουσιαστεί στο κοινό σε λίγες ημέρες.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη έχει επάνω της κάποια αυτοκόλλητα που θα την συνοδεύουν προφανώς μέχρι την πρεμιέρα, όμως εκτός αυτών, είναι όπως όλα δείχνουν στην τελική της μορφή.

Η Grecale είναι το δεύτερο SUV της Maserati και ήταν σχεδιασμένο να παρουσιαστεί πέρσι, όμως οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς οδήγησαν σε καθυστέρηση.

Advertisement

Η Grecale μοιράζεται το ίδιο δάπεδο και τα μηχανικά μέρη με την Alfa Romeo Stelvio, και έχει περίπου το ίδιο μέγεθος, που την τοποθετεί κάτω από την Levante στην γκάμα της Maserati.

Advertisement

To όνομα Grecale προέρχεται από τον ισχυρό βορειο-ανατολικό που πνέει στην Μεσόγειο. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μέρος του μεγάλου σχεδίου για την ανασύσταση και ενδυνάμωση της μάρκας, που εκπονήθηκε το 2020 και περιελάβανε και το εκπληκτικό supercar MC20.

H Grecale έρχεται να αποτελέσει το πιο δυναμικό κομμάτι στην εξέλιξη της εταιρίας, ευρισκόμενη απέναντι σε μοντέλα όπως η Porsche Macan και όντας αρκετά φθηνότερη από την Levante. Θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με την Stelvio στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Cassino στην Ιταλία.

Εκτός από τα υπάρχοντα κοινά μηχανικά μέρη με την Stelvio θα έχει και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Πάντως σε ότι αφορά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα χρησιμοποιούνται τα μοτέρ της Maserati και όχι της Alfa Romeo, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει και το mild-hybrid υβριδικό σύνολο των 2 λίτρων με turbo που υπάρχει στην Levante και ίσως και μία διαφορετική εκδοχή του Nettuno V6 για τις πιο δυνατές εκδόσεις.

Advertisement

Η Maserati υπολογίζει ότι το 70% των πωλήσεών της μέχρι το 2025 θα είναι SUV και τα υπόλοιπα θα μοιράζονται ανάμεσα στα sedan και τα σπορ μοντέλα της. Μέχρι το 2024 η εταιρία θα έχει μία εντελώς νέα Levante και καινούργια Quattroporte, οι οποίες θα υπάρχουν και οι δύο και σε ηλεκτρικές εκδόσεις, με τις κορυφαίες εκδοχές να έχουν κύκλωμα 800V και τρία μοτέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Maserati: Έρχεται η ανοιχτή εκδοχή της MC20
Νέο teaser για την τελική της Maserati Grecale
Η Maserati δημιούργησε τμήμα κλασικών αυτοκινήτων