Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Στην αγορά της Ινδίας η Tesla το 2021

Ελλάδα 14:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην αγορά της Ινδίας η Tesla το 2021

Mobility

Στην αγορά της Ινδίας η Tesla το 2021

Mobility

Η Tesla θα κάνει αισθητή την παρουσία της και στην Ινδία, την πέμπτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, μέσα στο 2021 σύμφωνα με τον υπουργό μεταφορών της χώρας αλλά και τον Elon Musk.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Nitin Gadkari είπε ότι η Tesla θα αρχίσει να πουλά τα μοντέλα της στη χώρα και αργότερα θα αποφασίσει για τη συναρμολόγηση.

Ανάλογα με τη ζήτηση που θα εμφανίσει η Ινδική αγορά για τα μοντέλα της, η Tesla αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας γραμμής παραγωγής στην Ινδία. Ο Elon Musk ανέφερε στο Twitter ότι η Tesla θα εισέλθει πράγματι στην ινδική αγορά το 2021 αλλά όχι τον Ιανουάριο συγκεκριμένα, όπως είχε ακουστεί. Η Ινδία καταβάλλει προσπάθειες για την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο αλλά μέχρι στιγμής αυτά έχουν εμποδίσει την έλλειψη επενδύσεων στην κατασκευή και την υποδομή, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι σκοπεύει να προσφέρει κίνητρα 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030 σε εταιρείες προκειμένου να δημιουργήσει εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών EV στη χώρα. Μόνο 3.400 EV πωλήθηκαν εκεί κατά τη διάρκεια του 2019, σε σύγκριση με 1,7 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το πρώτο Tesla που θα διατεθεί στην Ινδία θα είναι το Model 3, το πιο προσιτό όχημα της εταιρείας, με τιμές που ξεκινούν από πάνω από 74.000 $ (5,5 εκατομμύρια ινδικές ρουπίες)- σχεδόν διπλάσια τιμή σε σχέση με το βασικό Model 3 στις ΗΠΑ.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

To μεγάλο ηλεκτρικό της Volkwagen που θα τοποθετηθεί “απέναντι” στο Tesla Model S

H Jaguar ετοιμάζει compact ηλεκτρικό SUV

Advertisement

Νέο μήνυμα- παράκληση από τον Elon Musk στους εργαζόμενους της Tesla