Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mahindra Thar: Αυτό είναι το Wrangler των Ινδών

Ελλάδα 5:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mahindra Thar: Αυτό είναι το Wrangler των Ινδών

ΝΕΑ

Mahindra Thar: Αυτό είναι το Wrangler των Ινδών

ΝΕΑ

Όσοι γνωρίζεται την Ινδική Mahindra ξέρετε πως ξεκίνησε να παράγει οχήματα το 1948 και μάλιστα ξεκίνησε να συναρμολογεί τα Willys Jeep με την άδεια της αμερικανικής εταιρίας. Το Mahindra Thar συνεχίζει την παράδοση αυτή και είναι ένα αντίγραφο του Wrangler.

Advertisement
Advertisement

Η χρονιά του 1954 ήταν σημαντική για την Mahindra, αφού μπορούσε να εξάγει και να πουλήσει στην αγορά της, το αντίγραφο του Jeep CJ3, το οποίο εξόπλιζε με κινητήρες Peugeot (βενζίνης και πετρελαίου). Από το 1979 πήρε την άδεια από τους Γάλλους να παράγει εκείνη τα μοτέρ αυτά. Η συνεργασία της Jeep και της Mahindra συνεχίζεται με τους Ινδούς να παράγουν με το όνομα Thar όλα τα επιβατικά τετρακίνητα CJ Jeep ως το νέο Wrangler. Το τελευταίο μάλιστα έχει γίνει το best seller της αφού έχει περισσότερες από 20.000 παραγγελίες μέσα στο πρώτο μήνα κυκλοφορίας του. Η Mahindra σκέφτεται να αυξήσει την τιμή για να… ανακόψει την επιτυχία και να κερδίσει χρόνο για να αναδιοργανώσει την παραγωγή της από τα 2000 σε 3000 αυτοκίνητα το μήνα.

Οι επιλογές για το Thar στα κινητήρια σύνολα είναι ένας δίλιτρος, turbo βενζίνης και ένας turbo diesel 2,2 λίτρων. Ο βενζινοκινητήρας είναι ένας τετρακύλινδρος 2,0 λίτρων που παράγει 152 ίππους και 300Nm ροπής (320Nm με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων). Το μοτέρ πετρελαίου, από την άλλη πλευρά, είναι τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο 2,2 λίτρων με 132 ίππους και 300Nm ροπής. Οι δύο κινητήρες μπορούν να έχουν είτε ένα 6-τάχυτο μηχανικό, είτε ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Επιπλέον, η Mahindra εξοπλίζει το Thar, με σύστημα 4×4 και χειροκίνητη επιλογή αργής ή γρήγορης τετρακίνησης.

Ως τώρα, το Mahindra Thar δεν έχει πραγματικά άμεσους αντιπάλους. Αυτό πρόκειται να αλλάξει το 2021 αφού μπαίνει στην παραγωγή, η  επόμενη γενιά του Force Gurkha και το… 5θυρο Suzuki Jimny.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Η Mahindra αποκλιμακώνει την κόντρα με την FCA

Επενδύει η Mahindra για την αγορά των Η.Π.Α.

Advertisement

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Ford και Mahindra