Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Ford και Mahindra

Ελλάδα 23:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Ford και Mahindra

ΝΕΑ

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Ford και Mahindra

ΝΕΑ

Οι Ford και Mahindra συμφώνησαν να συνεργαστούν για την από κοινού εξέλιξη κινητήρων και τεχνολογιών συνδεσιμότητας.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τους όρους της συνεργασίας σε πρώτη φάση η Ινδική εταιρία θα εξελίξει και θα προμηθεύσει την Ford Ινδίας με έναν κινητήρα μικρού κυβισμού τον οποίο και θα τοποθετεί σε ορισμένα μοντέλα της από το 2020.

Παράλληλα οι δύο εταιρίες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την εξέλιξη τεχνολογίας τηλεματικής η οποία θα χρησιμοποιείται για την επικοινωνία του οχήματος με υπηρεσίες και απομακρυσμένα συστήματα.

Το πρώτο βήμα και η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο εταιριών είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 2017 ενώ το Μάρτιο του 2018 η σχέση των δύο εταίρων ενισχύθηκε με την υπογραφή ενός συμφώνου πέντε αξόνων συνεργασίας. Σύμφωνα και με προηγούμενες ανακοινώσεις οι δύο εταιρίες σκοπεύουν να εξελίξουν και ένα μεσαίο SUV καθώς και ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί επιβεβαίωση της τάσης που υπάρχει το τελευταίο διάστημα και η οποία θέλει μεγάλες εταιρίες και ομίλους να ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη τεχνολογιών και προϊόντων ώστε να πετύχουν διαμοιρασμό του κόστους. Θυμίζουμε πως η Ford έχει συνάψει ανάλογη συνεργασία και με την VW.

carandbikecom4567654harpi640