Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mahindra αποκλιμακώνει την κόντρα με την FCA

Ελλάδα 20:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mahindra αποκλιμακώνει την κόντρα με την FCA

ΝΕΑ

Η Mahindra αποκλιμακώνει την κόντρα με την FCA

ΝΕΑ

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Mahindra και της FCA ίσως βρίσκεται σε μια πορεία επίλυσης καθώς η ινδική εταιρία αποφάσισε να διαφοροποιήσει την αισθητική του μοντέλου της Roxor προκειμένου να μην υπάρχει σύνδεση με την εικόνα των Jeep.

Advertisement
Advertisement

Το μικρό εκτός δρόμου μοντέλο Roxor της Mahindra έχει γίνει αφορμή για μια μεγάλη δικαστική διαμάχη της εταιρίας με την FCA η οποία υποστηρίζει πως η αισθητική και η εικόνα του ινδικού μοντέλου αντιγράφει την κλασική φόρμα της Jeep προκειμένου να κερδίσει σε αναγνωσιμότητα και εμπορικότητα. Μάλιστα μεταξύ των απαιτήσεων της FCA είναι και η καταβολή από την Mahindra μέρους των εσόδων από τις πωλήσεις του Roxor.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει την αμερικάνικη  Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία μεταξύ άλλων εξετάζει την νομιμότητα των διεκδικήσεων της FCA έχοντας βέβαια κάνει τις κατάλληλες συστάσεις στην Mahindra προκειμένου να αποκλιμακωθεί η αντιπαράθεση. Σε αυτό το πλαίσιο η Mahindra αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές στην μάσκα του Roxor από την φετινή χρονιά αποφεύγοντας τις κάθετες γρίλιες και βάζοντας κάποιες οριζόντιες χρωματικές πινελιές στην απόχρωση του αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον η εταιρία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε περεταίρω αισθητικές αλλαγές σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αυτή η κίνηση θεωρείται πως αποτελεί την αρχή για την αποκλιμάκωση της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο κατασκευαστών η οποία θα μπορούσε να έχει ιδιαίτερα υψηλό οικονομικό τίμημα για την Mahindra.