Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mahindra για SUV και ηλεκτρικά μόνο

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mahindra για SUV και ηλεκτρικά μόνο

Mobility

Mahindra για SUV και ηλεκτρικά μόνο

Mobility

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Anish Shah, η Mahindra θα κατασκευάσει κυρίως μεγάλα SUV για την κεντρική αγορά της Ινδίας και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ασχοληθεί και με ηλεκτρικές προτάσεις.

Advertisement
Advertisement

Αφού τερματίστηκαν άδοξα οι συζητήσεις της Mahindra με τη Ford, η Ινδική εταιρεία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη γκάμας μόνο SUV και ηλεκτρικών εκδόσεων αυτών.

«Επιστρέφουμε στον πυρήνα μας», δήλωσε ο Shah σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Θα κοιτάξουμε μπροστά πώς μπορούμε να επιταχύνουμε την επένδυσή μας στην τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να αρχίσουμε πραγματικά να προχωρούμε στη νέα εποχή. Διατηρούμε τη φιλοδοξία να είμαστε μια παγκόσμια μάρκα και για αυτή την κατεύθυνση, πάλι η επένδυση στην τεχνολογία των ηλεκτρικών είναι σημαντική». Με το Pininfarina Battista ως αφετηρία, η Mahindra θα προσπαθήσει να αναπτύξει περισσότερες πλατφόρμες EV στην Ινδία για SUV που στοχεύουν τόσο στις τοπικές όσο και στις αγορές του υπόλοιπου κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει τα χρήματα που είχε προγραμματίσει για την κοινοπραξία της με τη Ford στην ηλεκτρική κινητικότητα, αν και παραμένει «ανοιχτή» για μελλοντική συνεργασία. Οι δύο εταιρείες ήθελαν να αναπτύξουν από κοινού αυτοκίνητα για αναδυόμενες αγορές με το σήμα Ford αλλά η Mahindra τελικά αποχώρησε από τις συνομιλίες αφού αρχικά σχεδίασε μια επένδυση περίπου 410 εκατομμυρίων δολαρίων. Άλλα μελλοντικά σχέδια για τη Mahindra περιλαμβάνουν την απομάκρυνση της μονάδας της Νότιας Κορέας Ssangyong Motor προκειμένου να επικεντρωθεί στης επιστροφή της κερδοφορίας. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Mahindra πούλησε σχεδόν 190.000 επιβατικά οχήματα στην Ινδία το περασμένο έτος, φτάνοντας περίπου το 7% της αγοράς.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

SOS από τη SsangYong: Απειλείται με πτώχευση

Mahindra Thar: Αυτό είναι το Wrangler των Ινδών

Advertisement

Οι Ινδοί μπαίνουν δυνατά στην ηλεκτροκίνηση