Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ινδοί μπαίνουν δυνατά στην ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 12:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Ινδοί μπαίνουν δυνατά στην ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Οι Ινδοί μπαίνουν δυνατά στην ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Η Mahindra αναμένεται να δώσει δυναμικό παρόν στην Έκθεση Αυτοκινήτου «Auto Expo 2020», παρουσιάζοντας κυρίως νέα, ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

 

Ο Ινδός κατασκευαστής προετοιμάζεται για την είσοδο του στη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς οι νέες εξελίξεις στον χώρο της αυτοκίνησης, επηρέασαν και τα μελλοντικά σχέδια της. Αυτό θα φανεί και πιο ουσιαστικά στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου «Auto Expo 2020» που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 12 Φεβρουαρίου στο Δελχί, όπου και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τέσσερα νέα μοντέλα, παραγωγής και πρωτότυπα. Η λίστα περιλαμβάνει καταρχήν την υβριδική εκδοχή του επταθέσιου SUV, με κωδικό XUV500, το οποίο θα διαθέτει, όπως και ο προκάτοχός του τετρακίνηση All Wheel Drive και θα λανσαριστεί είτε με κινητήρες βενζίνης, είτε πετρελαίου. Ακολουθεί το ηλεκτρικό Mahindra eXUV300 που θα διαθέτει ένα μοτέρ 130 ίππων, με την ενέργεια να αποθηκεύεται σε μία συστοιχία μπαταριών, που ανάλογα την έκδοση θα διαφέρει και η απόδοσή της, ενώ η αυτονομία θα ξεπερνά σε πλήρη φόρτιση, τα 300 km. Αναφορικά με την μπαταρία, να σημειώσουμε ότι έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την κορεάτικη LG Chem και θα μπορεί να φορτιστεί τόσο σε συνεχές (DC), όσο και σε μεταβαλλόμενο ρεύμα (AC).

Advertisement
Advertisement

Στο περίπτερο της Mahindra θα βρίσκεται επίσης και το μικρό crossover KUV100, πάντα σε ηλεκτρική έκδοση, που θα προσφέρει αυτονομία 130-150 km. Για το συγκεκριμένο μοντέλο, η εταιρεία ανακοινώνει ότι θα αποτελέσει το φθηνότερο της γκάμας, ενώ επικεντρώνεται κυρίως στις εταιρικές πωλήσεις.