Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus Exige Cup 430: Η πιο ακραία Exige μέχρι σήμερα

Ελλάδα 14:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lotus Exige Cup 430: Η πιο ακραία Exige μέχρι σήμερα

ΝΕΑ

Lotus Exige Cup 430: Η πιο ακραία Exige μέχρι σήμερα

ΝΕΑ

Η Lotus συνεχίζει την πάγια τακτική της δημιουργίας ειδικών εκδόσεων των μοντέλων της. Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Exige για μια δόση αναβολικών ή για να είμαστε πιο ακριβείς μια υπερβολική δόση καθώς οι άνθρωποι της Lotus μιλούν για την πιο ακραία Exige που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η συγκεκριμένη Exige χρησιμοποιεί τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 3.5 λίτρων που βρίσκουμε και στην Exige 380 όμως για την περίπτωση όπως αφήνει να εννοηθεί και από την ονομασία της η απόδοση έχει ανέβει στους 430 ίππους. Η μετάδοση γίνεται φυσικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου 6 σχέσεων με αρκετά κοντή κλιμάκωση. Σε συνδυασμό με τα μόλις 1.056 κιλά βάρους λόγω της κατασκευής της από ανθρακονήματα οι επιδόσεις της δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι λιγότερο από εντυπωσιακές όπως για παράδειγμα τα 3,2’’ που χρειάζεται για το 0-60 miles/h (0-96 km/h) και τα 290 km/h της τελικής ταχύτητας.

lotus-exige-cup-430-17harpi530

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο τα εντυπωσιακά στοιχεία της Exige Cup 430 δεν αφορούν μόνο τα νούμερα των επιδόσεων. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα που έχουν τοποθετηθεί συμβάλουν ενεργά στην βελτίωση της σταθερότητας στις υψηλές ταχύτητες καθώς έχουν την δυνατότητα παραγωγής μέχρι και 220 κιλών κάθετης δύναμης.

Φυσικά όλα τα παραπάνω συνιστούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό οπότε σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως η Exige Cup 430 καταφέρνει να είναι ταχύτερη μέσα σε πίστα ακόμα και από την καθαρόαιμη Lotus 3-Eleven.

Το ακόμα καλύτερο είναι πως η Exige Cup 430 δεν θα είναι περιορισμένης παραγωγής όπως άλλες αντίστοιχες ειδικές εκδόσεις στο παρελθόν με την τιμή της στη Γερμανία να ξεκινά από τα 127.500 ευρώ.

Advertisement

lotus-exige-cup-430-17harpi640