Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus Evora Sport 410 GP Edition

Ελλάδα 4:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lotus Evora Sport 410 GP Edition

ΝΕΑ

Lotus Evora Sport 410 GP Edition

ΝΕΑ

Η Lotus παρουσιάζει μια ειδική έκδοση της Evora Sport 410 με την οποία τονίζεται ακόμη περισσότερο ο μοναδικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η έκδοση GP Edition προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Β.Αμερικής και θα κατασκευαστεί μόνο σε 5 μονάδες συνολικά. Εξωτερικά το μοντέλο ξεχωρίζει από το μαύρο χρώμα του αμαξώματος, τις ζάντες αλουμινίου σε χρυσαφί χρώμα και αρκετές ακόμη λεπτομέρειες που θυμίζουν το μονοθέσιο της εταιρείας που έλαβε μέρος στους αγώνες F1 από το 1972 έως το 1986. Διαφορές εντοπίζονται και εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου κυριαρχεί το μαύρο δέρμα και αρκετά επενδύσεις από carbon.

Για την κατασκευή της  Lotus Evora Sport 410 GP Edition η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές σε πλαίσιο, αναρτήσεις και στον τομέα της αεροδυναμικής προκειμένου να ενισχύσει τα σπορτίφ χαρακτηριστικά του μοντέλου (κάτω από το καπό παραμένει το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 3,5 λίτρων με τους 410 ίππους).  Έτσι, η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 300 km/h και η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4 sec. H τιμή του μοντέλου υπολογίζεται ότι θα ξεκινά από τα 110.000 δολάρια περίπου.

Advertisement
Advertisement