Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus Esprit 2022: Με Hybrid V6 και πάνω από 500 ίππους

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lotus Esprit 2022: Με Hybrid V6 και πάνω από 500 ίππους

ΝΕΑ

Lotus Esprit 2022: Με Hybrid V6 και πάνω από 500 ίππους

ΝΕΑ

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από τότε που η Lotus συγκλόνισε το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού αποκαλύπτοντας πέντε πρωτότυπα. Προς τι ο λόγος;

Advertisement
Advertisement

Ένα από αυτά ήταν η προεπισκόπηση της επόμενης γενιάς Esprit που υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε το 2013, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Όπως διακρίνετε, εξακολουθεί να δείχνει γοητευτική μια δεκαετία μετά, αν και το πραγματικό σπορ αυτοκίνητο που μπορεί να αναβιώσει το logo “Esprit” λέγεται ότι θα είναι το ηλεκτρικό hypercar Evija.

Όπως μερικοί από εσάς θα θυμούνται, το πρωτότυπο του 2010 φορούσε έναν κινητήρα V8 5.0 λίτρων της Toyota και με την αρωγή ενός υπερσυμπιεστή της Lotus απέδιδε 550 ίππους στην αρχική εκδοχή και ως 620 ίππους στην Esprit R. Η νέα οδική έκδοση της Esprit λέγεται ότι θα βασίζεται σε ένα μικρότερο σύνολο V6 3,5 λίτρων προσφορά των Ιαπώνων τεχνικών, αλλά όπως όλα δείχνουν θα επιστρατεύσει υβριδική τεχνολογία, βασισμένη κυρίως στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Volvo, ακόμη μια αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει στον όμιλο της Geely.

Advertisement
Advertisement

Η σύγχρονη Esprit θα μπορούσε να έχει πάνω από 500 ίππους λαμβάνοντας υπόψη πως η Evora διαθέτει στο δυναμικό της 400 ίππους. Δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο αν το νέο αυτοκίνητο θα υιοθετεί ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα ή Lotus θα καταφύγει σε κάποια άλλη λύση προκειμένου να αντλήσει περισσότερη δύναμη. Πρόκειται για το τελευταίο μοντέλο που θα βασίζεται στο πάτωμα που χρησιμοποιεί η Evora και αναμένεται να τοποθετηθεί μάλιστα ακριβώς επάνω από αυτό, αντί να την αντικαθιστά.

Το κεντρομήχανο supercar παρότι θα είναι διθέσιο, θα υιοθετεί στο εσωτερικό του αξιοπρεπή χώρο τόσο ώστε να χαρακτηριστεί το πιο πρακτικό Lotus που έχει πουληθεί ποτέ”. Όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα μοντέλα που γεννήθηκαν στο Norfolk, το σπορ αυτοκίνητο λέγεται ότι θα προσφέρει ένα “πακέτο με γνώμονα τον οδηγό” και θα πληροί τους κανονισμούς στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα για να αυξήσει το μερίδιό του στην παγκόσμια αγορά. Το νέο αυτοκίνητο της Lotus αναμένεται να αποκαλυφθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2021, με τις πωλήσεις να ξεκινούν μερικούς μήνες αργότερα. Δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα χρησιμοποιηθεί το όνομα “Esprit”, ωστόσο, το μοντέλο θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των γηρασμένων μοντέλων της εταιρείας (Elise / Exige και Evora), ενώ, ότι ακολουθήσει μετά θα σχεδιαστεί και θα χτιστεί από λευκό χαρτί.