Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λογισμικό της VW για καλύτερη ροή της κυκλοφορίας στις πόλεις

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λογισμικό της VW για καλύτερη ροή της κυκλοφορίας στις πόλεις

ΝΕΑ

Λογισμικό της VW για καλύτερη ροή της κυκλοφορίας στις πόλεις

ΝΕΑ

Η VW εξελίσσει ένα λογισμικό με γνώμονα τη διευκόλυνση της ομαλής κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στις πόλεις όπου η επιβάρυνση είναι μεγάλη.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen συνεργάστηκε με την πόλη Carmel της Ιντιάνα των ΗΠΑ, για να χρησιμοποιήσει λογισμικό «μηχανικής όρασης» και να βελτιώσει τη ροή της κυκλοφορίας.

Η συνεργασία δίνει πολύ υλικό για εξέταση από την VW, η οποία μπορεί να αναλύσει τα δεδομένα και να δημιουργήσει ένα λογισμικό που θα εξυπηρετεί την καλύτερη ροή της κυκλοφορίας σε όλες τις οδικές αρτηρίες και τα επιβαρυμένα σημεία του οδικού δικτύου. Η ιδέα προήλθε από το λογισμικό που εξελίχθηκε για την κυκλοφορία των οχημάτων μέσα στο εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg της Γερμανίας. Η τεχνολογία εκεί, είχε σκοπό να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση της παραγωγής και τη διεξαγωγή αυτοματοποιημένων ποιοτικών ελέγχων κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης, ενώ ωφέλησε σημαντικά την αποδοτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας του εργοστασίου. Για τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, η τεχνολογία έπρεπε να της δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθεί μια περιοχή που είναι 6,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή τρεις φορές μεγαλύτερη από το Μονακό.

Advertisement
Advertisement

Το επόμενο βήμα ήταν για την VW να δει αν θα μπορούσε να κάνει την κυκλοφορία πιο ομαλή σε μια πόλη. «Βλέπουμε το λογισμικό μας ως ευκαιρία να παρέχουμε στις πόλεις πιο εύχρηστα δεδομένα σχετικά με την κινητικότητα για να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση των μελλοντικών αναγκών μεταφοράς, από πεζούς και οδηγούς οχημάτων μέσω δημόσιων συγκοινωνιών», δήλωσε ο Johan de Nysschen, διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Group of America. «Είμαστε ευγνώμονες στην πόλη της Carmel που δέχτηκε να συνεργαστεί θεσμικά σε αυτήν την κοινή ερευνητική προσπάθεια». Το σύστημα θα εκμεταλλευτεί κάμερες που έχουν ήδη εγκατασταθεί στους δρόμους της Carmel, σε βασικές διασταυρώσεις για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τη ροή κυκλοφορίας αυτοκινήτων και ποδηλάτων, για την κίνηση των πεζών και άλλα δεδομένα. Η Volkswagen θέλει να μορφοποιήσει αυτές τις πληροφορίες και να τις προσφέρει σε όσους ασχολούνται με το κυκλοφοριακό πρόβλημα των πόλεων ώστε να μπορούν να το διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει το ID.4 που δώρισε η VW στο αστυνομικό τμήμα Αστυπάλαιας;
“Χυλόπιτα” του VW Group στους μνηστήρες της Lamborghini
H Audi ετοιμάζει τους δικούς της σταθμούς δημόσιας φόρτισης