Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λίγες ημέρες πριν την αποκάλυψη του VW ID.3.

Ελλάδα 1:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λίγες ημέρες πριν την αποκάλυψη του VW ID.3.

ΝΕΑ

Λίγες ημέρες πριν την αποκάλυψη του VW ID.3.

ΝΕΑ

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης στις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται η πλήρης αποκάλυψη του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της VW, το οποίο θα ανήκει στη γκάμα ID.

Advertisement
Advertisement

Μετά από πολλές τίζερ εικόνες και δημοσιεύματα μηνών, το ηλεκτρικό ID.3. είναι έτοιμο για την πλήρη αποκάλυψη του στο κοινό. Μάλιστα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η VW έχει ετοιμάσει ένα mega περίπτερο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, κατά τη διάρκεια της Press Day, δείχνοντας πόσο μεγάλη σημασία έχει το συγκεκριμένο μοντέλο για το μέλλον της φίρμας.
Στα του μοντέλου τώρα, όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τη νέα καμουφλαρισμένη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, το αυτοκίνητο παραγωγής θα διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τα στοιχεία που γνωρίσαμε μέσω του πρωτότυπου I.D. πριν από 3 χρόνια περίπου. Έτσι, το συνολικό αποτέλεσμα αναμένεται φουτουριστικό και με αρκετό ενδιαφέρον. Άλλωστε, η άμεση εξάντληση των 30.000 πρώτων μονάδων που διατέθηκαν μέσω προπαραγγελιών, δείχνει η ζήτηση για το ηλεκτρικό γερμανικό μοντέλο θα είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Advertisement
Advertisement

Τεχνικά το VW ID.3. θα βασιστεί την πλατφόρμα ΜΕΒ (χρησιμοποιείται από το VW Group για ηλεκτρικά μοντέλα) και θα είναι πισωκίνητο. Ο ηλεκτροκινητήρας θα έχει απόδοση 204 ίππων και ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ 3 διαφορετικών τύπων μπαταρίας (χωρητικότητα 77 kWh, 58 kWh ή 45 kWh). H VW υπόσχεται αυτονομία κίνησης από 330 έως 550 χιλιόμετρα και πολύ καλές ρεπρίζ σε όλες τις ταχύτητες (το 80% της φόρτισης θα επιτυγχάνεται μέσα 30 λεπτά με ταχυφορτιστή). Σημειώστε, επίσης, πως οι μπαταρίες του ID.3. θα συνοδεύονται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

Η τιμή εκκίνησης του μοντέλου στη Γερμανία θα τοποθετηθεί κάτω από τα 30.000 ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις στην ευρωπαϊκή αγορά θα γίνουν στα μέσα του 2020.