Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

LG και MAGNA συνεργάζονται για την ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτροκίνητων συστημάτων κινητήρα

Ελλάδα 0:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LG και MAGNA συνεργάζονται για την ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτροκίνητων συστημάτων κινητήρα

ΝΕΑ

LG και MAGNA συνεργάζονται για την ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτροκίνητων συστημάτων κινητήρα

ΝΕΑ

Η LG Electronics (LG) και η Magna International Inc. (Magna) ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την κατασκευή ηλεκτρονικών κινητήρων, μετατροπέων και on board chargers, για συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες με στόχο να υποστηρίξουν την αυξανόμενη παγκόσμια τάση προς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα εταιρεία, με διακριτική ονομασία LG Magna e-Powertrain, συνδυάζει τα δυνατά σημεία της Magna για τα συστήματα ηλεκτρικού κινητήρα με την τεχνογνωσία της LG στην ανάπτυξη εξαρτημάτων για ηλεκτρονικούς κινητήρες και μετατροπείς, επιταχύνοντας την ανάπτυξη και των δύο στην αγορά των ηλεκτρικών κινητήρων.

Η συνεργασία δίνει τη δυνατότητα στις δύο εταιρείες να συνεχίσουν να αναπτύσσουν ηλεκτρικούς κινητήρες, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες τεχνολογίες, τις δυνατότητες μηχανικής και το παγκόσμιο αποτύπωμα. Η αγορά ηλεκτρονικών κινητήρων, μετατροπέων και ηλεκτροκίνητων συστημάτων αναμένεται να έχει σημαντική ανάπτυξη έως το 2030 και η κοινοπραξία θα στοχεύσει σε αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά με ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο.

Η LG διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη εξαρτημάτων για ηλεκτρικά οχήματα, όπως έχει ήδη δημιουργήσει για την Chevrolet Bolt EV και τη Jaguar I-Pace, και θα βοηθήσει την Magna να ενταχθεί γρήγορα στην αγορά της κατασκευής εξαρτημάτων ηλεκτροκίνησης, ενώ τα ολοκληρωμένα συστήματα λογισμικού είναι η συνεισφορά της Magna σε αυτό το εγχείρημα. Αυτή η συνεργασία θα δώσει ένα φάσμα επιλογών στους πελάτες, από αξιόπιστα εξαρτήματα μέχρι ολοκληρωμένους ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

«Αυτή η συνεργασία ευθυγραμμίζεται πλήρως με την στρατηγική μας να είμαστε στην πρώτη γραμμή της ηλεκτροκίνησης και να υποστηρίζουμε τις αυτοκινητοβιομηχανίες με ένα ευρύ και παγκόσμιας κλάσης χαρτοφυλάκιο», δήλωσε ο πρόεδρος της Magna και ο νέος διευθύνων σύμβουλος Swamy Kotagiri. «Συνδυάζοντας τις δυνάμεις μας, αναμένουμε να αποκτήσουμε επενδυτική αποδοτικότητα και να ενταχθούμε γρήγορα στην αγορά με συνέργειες έτσι ώστε να πετύχουμε περισσότερα, συνεχίζοντας παράλληλα να αξιοποιούμε την αναπτυσσόμενη αγοράς της ηλεκτροκίνησης».

«Οι κατασκευαστές πρέπει να είναι καινοτόμοι για να διατηρήσουν ηγετική θέση στην αγορά της ηλεκτροκίνησης και, μέσω αυτής της συμφωνίας, η LG εισέρχεται σε μια νέα φάση στο τμήμα των εξαρτημάτων για οχήματα, μια ευκαιρία ανάπτυξης με τεράστιες δυνατότητες», δήλωσε ο Δρ Kim Jin-yong, πρόεδρος της η εταιρεία LG Electronics Vehicle component Solutions Company. «Πιστεύουμε ότι η υπεροχή μας σε συνδυασμό με την εμπειρία και την μακρά ιστορία της Magna θα αλλάξει την αγορά των EV κινητήρων πιο γρήγορα από ό,τι αν προχωρήσουμε μόνοι».

Advertisement

Η κοινοπραξία θα περιλαμβάνει περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους σε εγκαταστάσεις της LG στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα και την Κίνα.

Η συναλλαγή αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2021, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν αρκετοί όροι που περιλαμβάνουν την έγκριση των μετόχων της LG και όλες τις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Έπεσαν οι υπογραφές για την ΕΛΒΟ – Ποιο είναι το ποσοστό του Δημοσίου

Ποιες εξετάσεις οδήγησης; «Επιχειρήσεις» που πωλούν διπλώματα!

Advertisement

Αποκάλυψη: Σύμφωνα με τα ΚΤΕΟ έχουμε τον καλύτερο στόλο αυτοκινήτων και ταξί!