Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

LG Chem: Θερμοανθεκτικό υλικό για αντιπυρική προστασία

Ελλάδα 2:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LG Chem: Θερμοανθεκτικό υλικό για αντιπυρική προστασία

Mobility

LG Chem: Θερμοανθεκτικό υλικό για αντιπυρική προστασία

Mobility

Η LG Chem συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης ενός νέου συνθετικού υλικού που θα αποτρέπει τη μετάδοση της θερμότητας.

Advertisement
Advertisement

Ως μέτρο αποφυγής της μετάδοσης υψηλών θερμοκρασιών από τις μπαταρίες, η LG Chem εξελίσσει ένα νέο θερμοανθετικό υλικό, που θα αρχίσει να παράγεται το 2023.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι φωτιές σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ πιο σπάνιες από ότι στα συμβατικά αλλά όταν τυλίγονται στις φλόγες, χρειάζονται πολύ προσοχή στη διαχείριση. Για τον περιορισμό αυτού του χαρακτηριστικού που κάνει και την κατάσβεση ιδιαίτερα δύσκολη, η LG Chem έχει εξελίξει ένα νέο συνθετικό υλικό που είναι σχεδιασμένο να αποτρέπει τη θερμική διαρροή από τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η LG Chem δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες για το υλικό αυτό, πέραν του ότι αποτελείται από σύνθεση κάποιων συνθετικών υλικών.

Advertisement
Advertisement

Οι δοκιμές του έδειξαν ότι είναι σε θέση να αποτρέψει την εξάπλωση της φλόγας που προκαλείται από τη θερμική διάδοση, για πάνω από δέκα λεπτά με περισσότερους από 1.000 βαθμούς κελσίου. Η αντοχή αυτή είναι 10 φορές μεγαλύτερη από τα πλαστικά που συναντάμε σε εφαρμογές του είδους σήμερα. Η LG Chem επισημαίνει πως η «θερμική διαφυγή» είναι η κύρια αιτία για τις πυρκαγιές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και «καταπολεμώντας» αυτή την ιδιαιτερότητα, θα πετύχει ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό της πιθανότητας για εκδήλωση φωτιάς. Η παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο και η εταιρεία βρίσκεται ήδη στη διαδικασία απόκτησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo: Ετοιμοπαράδοτα XC40, XC60 και XC90
Tα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα του νέου VW T-Roc
Τι είναι το Tailor to fit 100 της Alfa Romeo Tonale;

 

Advertisement

 

 

Advertisement