Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elon Musk: Η Μύκονος του έφερε γούρι

Ελλάδα 5:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Η Μύκονος του έφερε γούρι

ΝΕΑ

Elon Musk: Η Μύκονος του έφερε γούρι

ΝΕΑ

Την ώρα που ο Elon Musk διασκέδαζε  στη Μύκονο, τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η Tesla ήταν για άλλη μια φορά πέρα από κάθε προσδοκία.

Advertisement
Advertisement

Ο Elon Musk πρέπει να είναι αυτή την στιγμή από τους πιο τυχερούς ανθρώπους του πλανήτη. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε διάφορα μέτωπα (εξαγορά Twitter, πτώση Bitcoin, πληθωρισμός και αναστάτωση στην αγορά αυτοκινήτου) φαίνεται ότι έχει το “κοκαλάκι της νυχτερίδας”. Και τα περνάει όλα αυτά χωρίς να τον αγγίζουν, απολαμβάνοντας για λίγες ημέρες και τις διακοπές του στην Μύκονο.

Την ίδια περίοδο που οι κάμερες τον κατέγραφαν στο ελληνικό νησί, με τις φωτογραφίες του να κάνουν τον γύρο του κόσμου, ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου για την Tesla.

Η αμερικάνικη εταιρία κατάφερε να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, παρά την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά αυτοκινήτου αλλά και κόντρα στις αυξήσεις που έχει προχωρήσει η ίδια στις τιμές των αυτοκινήτων της.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Tesla τα καθαρά της κέρδη εκτινάχθηκαν στα 2,26 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τα 1,14 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Τα λειτουργικά της έσοδα βελτιώθηκαν στα 2,5 δισ. δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι αύξησε το περιθώριο κέρδους της στο 14,6%.

Η Tesla έκλεισε το τρίμηνο με 18,9 δισ. δολάρια σε μετρητά σημειώνοντας αύξηση 902 εκατ. δολαρίων. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι έχει πουλήσει το 75% των αποθεμάτων σε Bitcoin αποκομίζοντας 936 εκατ. δολάρια μετρητά.

Παρά την άνοδο στα κέρδη, οι πωλήσεις σημείωσαν μείωση, στις 258.589 μονάδες από τις 305.407 μονάδες του προηγούμενου τριμήνου. Η εταιρία βέβαια αντιμετωπίζει θέματα με την χαμηλή παραγωγικότητα των εργοστασίων στο Τέξας και την Γερμανία, ενώ είχε και προβλήματα με το lockdown στο εργοστάσιο της Σαγκάης, οπότε έτσι εξηγούνται και οι μειωμένες πωλήσεις.

Advertisement

Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ. Σε ερωτήσεις των μετόχων της εταιρίας, ο Musk δήλωσε σίγουρος ότι το πολυαναμενόμενο Cybertruck θα είναι έτοιμο για λανσάρισμα μέσα στην επόμενη χρονιά. Tο ηλεκτρικό pick-up της Tesla έχει καθυστερήσει αρκετά, και στο μεταξύ έχει εμφανιστεί κάποιος αξιόλογος ανταγωνισμός.

Advertisement

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία των εργοστασίων ώστε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί. Αλλαγές οι οποίες θα φέρουν πιο κοντά τον επόμενο στόχο του Musk, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 20.000 δολαρίων.

Μέχρι την επόμενη χρονιά που θα έρθει και πάλι στην Μύκονο (ελπίζουμε λίγό περισσότερο… μαυρισμένος), είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Musk και η Tesla θα συνεχίζουν να προκαλούν έκπληξη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με την απίστευτη αντοχή τους απέναντι σε κάθε δυσκολία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στη φυλακή οMusk αν δεν αγοράσει το Twitter;
Elon Musk: Ικανοποιημένος ήρθε Μύκονο!
Ο Elon Musk στη Μύκονο -Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο

Advertisement