Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lancia: Πρωταγωνίστησε στη Γιορτή της Ιταλικής Δημοκρατίας

Ελλάδα 1:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lancia: Πρωταγωνίστησε στη Γιορτή της Ιταλικής Δημοκρατίας

ΝΕΑ

Lancia: Πρωταγωνίστησε στη Γιορτή της Ιταλικής Δημοκρατίας

ΝΕΑ

Στους εορτασμούς για την Εθνική Εορτή της Ιταλικής Δημοκρατίας η σπέσιαλ Lancia Flaminia ήταν το αυτοκίνητο του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Advertisement
Advertisement

Με περισσότερα από 60 χρόνια ιστορίας, η Προεδρική Lancia Flaminia έχει γίνει ένας πρεσβευτής της Ιταλίας σε όλο τον κόσμο.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του COVID-19, η ετήσια τελετή της Ιταλικής Δημοκρατίας γιορτάστηκε στη Ρώμη.

Η τελετή τιμά τη γέννηση της Ιταλικής Δημοκρατίας το 1946 και παράλληλα τις αξίες, την αισθητική και την κουλτούρα που έχουν καταστήσει διάσημη τη χώρα σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την παράδοση, η Προεδρική Lancia Flaminia συνόδευσε τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας στην έναρξη της παρέλασης, ακολουθώντας μια πορεία ανάμεσα από μερικά από τα πλέον ιστορικά σημεία της Ρώμης. Έτσι το εντυπωσιακό αυτοκίνητο πέρασε από το Κολοσσαίο, τη Via dei Fori Imperiali και την Piazza Venezia.

Από το 1961, η Προεδρική Lancia Flaminia αποτελεί το επίσημο όχημα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, αλλά και έναν πρεσβευτή της Ιταλίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Χρησιμοποιείται μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις, όπως είναι οι εορτασμοί της επετείου της Ιταλικής Δημοκρατίας και η ορκωμοσία του Προέδρου της ή η συνοδεία επισήμων κατά την επίσκεψη τους στη Ρώμη, όπως συνέβη στο παρελθόν με τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ John Fitzgerald Kennedy.

Advertisement

Η Flaminia παρουσιάστηκε το 1957 στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης έχοντας τότε τη δύσκολη αποστολή να αντικαταστήσει τη θρυλική Aurelia. Η ειδική έκδοση του Pinin Farina με την ανοικτή οροφή παρουσιάστηκε το 1961 και ονομάστηκε «335», λόγω του μεγαλύτερου μεταξονίου της. Ο τότε Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Giovanni Gronchi, ήταν ο πρώτος που την επέλεξε ως το επίσημο αυτοκίνητο της Προεδρίας. Συνολικά κατασκευάστηκαν τέσσερις, όλες σε σκούρου μπλε, ενώ πήραν τα ονόματα θρυλικών αλόγων της Scuderie del Quirinale: Belfiore, Belmonte, Belvedere και Belsito.

Advertisement

Το 2001 ανακατασκευάστηκαν για λογαριασμό της Ιταλικής Προεδρίας οι Belfiore και Belvedere. Η Belsito βρίσκεται στο Ιστορικό-Στρατιωτικό Μουσείο του Μιλάνο, ενώ η Belmonte στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Τορίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σαγηνευτική και γρήγορη: Lancia Aurelia B20GT Outlaw
Ο Ιταλός Πρόεδρος Sergio Mattarella και η Lancia Flaminia
Lancia Delta: Η τελευταία των πρωταθλητών (+video)

Advertisement