Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lancia: Επιστροφή στα ράλλυ υπό προϋποθέσεις

Ελλάδα 23:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lancia: Επιστροφή στα ράλλυ υπό προϋποθέσεις

ΝΕΑ

Lancia: Επιστροφή στα ράλλυ υπό προϋποθέσεις

ΝΕΑ

Η ιταλική εταιρεία έχει αρχίσει να εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα επιστροφής της στους αγώνες ταχύτητας.

Advertisement
Advertisement

Μετά από πάνω από 30 χρόνια απουσίας από τους αγώνες ράλλυ, η Lancia φέρεται να ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο WRC. Αυτό αποκαλύφθηκε τον προηγούμενο μήνα από τον CEO της εταιρείας και τώρα επιβεβαιώνεται.

Πριν μερικές μέρες, η Lancia ανέφερε δημόσια: «Εργαζόμαστε πάνω στην επιστροφή της Lancia στους αγώνες ράλλυ, γνωρίζοντας ότι είναι ένα ισχυρό μέσο μάρκετινγκ. Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε μόνο εάν οι επενδύσεις που έχουμε κάνει ανταποκριθούν στις προσδοκίες μας».

Ο Luca Napolitano δεν ήταν τόσο αισιόδοξος όταν έδωσε πιθανότητες στην επιστροφή της μάρκας στους αγώνες. Ωστόσο, τα νούμερα δείχνουν πως η αισιοδοξία καλά κάνει και υπάρχει και πως η Lancia δεν απέχει πολύ από τον στόχο της.

Advertisement
Advertisement

Το WRC αλλάζει κινητήρες από το 2026, εγκαταλείποντας τα υβριδικά συστήματα, την ώρα που η Lancia είχε μέχρι πρόσφατα στόχο να διαθέτει μία αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μέχρι αυτό το έτος.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα μάλλον πάει στον «κάδο» πλέον, μιας και η νέα Ypsilon δε θα διατεθεί μόνο ως ηλεκτρική, αλλά και με υβριδική υποβοήθηση.

Εφόσον η Lancia μπει ξανά στο WRC, τότε αναμένεται να ξεκινήσει από τις χαμηλότερες κατηγορίες τύπου Rally4 ή Rally3, καθώς το κόστος για την κορυφαία κατηγορία Rally1 θα είναι τεράστιο για τα παρόντα δεδομένα της.

Advertisement

Αν συνυπολογίσουμε και την αλλαγή στους τεχνικούς κανονισμούς στο κορυφαίο πρωτάθλημα ράλλυ στον κόσμο, τότε η Lancia έχει πολλά να αναλογιστεί πριν πάρει την μεγάλη απόφαση του comeback.