Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διαθέσιμη η νέα υβριδική Lancia Ypsilon

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διαθέσιμη η νέα υβριδική Lancia Ypsilon

ΝΕΑ

Διαθέσιμη η νέα υβριδική Lancia Ypsilon

ΝΕΑ

Η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας Ypsilon και στην έκδοση με κινητήρα βενζίνης 100 ίππων. Πόσο κοστίζει;

Advertisement
Advertisement

Με τη νέα ηλεκτρική Ypsilon που παρουσιάστηκε πριν μερικές εβδομάδες, η Lancia σηματοδοτεί τη δυναμική επιστροφή της στην αγορά, ετοιμάζοντας και άλλες εκπλήξεις. Πάντως, η ανακοίνωση της διάθεσης και της έκδοσης βενζίνης δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη, καθώς γνωρίζαμε καιρό για αυτή.

Μάλιστα, πριν από λίγο, η Lancia ανακοίνωσε τη διάθεση της Ypsilon Hybrid στην ιταλική αγορά, με το ήπια υβριδικό 48V σύστημα.

Παρότι δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες, ενημέρωσε πως η υβριδική Ypsilon θα διαθέτει τον γνωστό τρικύλινδρο των 1,2 λίτρων με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DCT, ένα συνδυασμό που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα του Ομίλου Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το μηχανικό σύνολο αποδίδει 100 ίππους. Συνεπώς, αναμένεται να ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 9,3 δευτερόλεπτα και η τελική να αγγίζει τα 190 χλμ./ώρα.

 Πανομοιότυπο το αμάξωμα μεταξύ της ηλεκτρικής και της υβριδικής έκδοσης της Lancia Ypsilon

Η υβριδική Ypsilon όμως, δεν θα αποτελεί ένα αυτοκίνητο που θα επικεντρώνεται στις επιδόσεις, όσο στην οικονομία και την ευχρηστία.

Η Lancia αναφέρει ότι η μέση κατανάλωση είναι στα 4,6 λ./100 χλμ. και ότι θα έχει τη δυνατότητα να κινείται περιστασιακά και για πολύ μικρά διαστήματα με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια, χάρη στις λειτουργίες e-Creeping και e-Queuing.

Advertisement

Στο αμάξωμα και το εσωτερικό δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικό συγκριτικά με την ηλεκτρική Ypsilon, αν εξαιρέσουμε φυσικά τις έξτρα εισαγωγές αέρα και την απόληξη, όπως και το ανάλογα προσαρμοσμένο μενού πληροφοριών.

Τίποτα ουσιαστικό δεν αλλάζει εσωτερικά στην Lancia Ypsilon Hybrid

Η τιμή της αναμένεται να προκαλέσει αρκετή κουβέντα, διότι αυτή τη στιγμή στην Ιταλία, η τιμή πώλησης της Ypsilon Hybrid ξεκινάει από τις 28.000 ευρώ, ενώ η ηλεκτρική έκδοση από τις 40.000 ευρώ!

Advertisement

Όπως έχει γνωστοποιηθεί ήδη, η Lancia θα έχει εξηλεκτρίσει πλήρως τη γκάμα της από το 2028, συνεπώς όλα τα νέα της μοντέλα από το 2026 και έπειτα θα είναι ηλεκτρικά.