Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Lancer Edition R είναι το νέο Evo που δεν κατασκεύασε η Mitsubishi (+video)

Ελλάδα 3:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Lancer Edition R είναι το νέο Evo που δεν κατασκεύασε η Mitsubishi (+video)

ΝΕΑ

Το Lancer Edition R είναι το νέο Evo που δεν κατασκεύασε η Mitsubishi (+video)

ΝΕΑ

Την ερώτηση πως θα είναι το Mitsubishi Lancer Evolution XI προσπαθούν να απαντήσουν οι ιθύνοντες της Dytko Sport από την Πολωνία.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Η Mitsubishi έκλεισε το κεφάλαιο Lancer Evolution, προς το τέλος του 2015, με το μοντέλο Final Edition”. Όσοι είχαμε μία ελπίδα ότι το Evo θα επιστρέψει μία μέρα, οι διευθύνοντες της Mitsubishi μας την… έσβησαν, όταν ανακοίνωσαν πως το όνομα “Evolution” θα επιστρέψει ως SUV όπως έγινε με το όνομα “Eclipse”, το οποίο είναι πλέον ένα crossover.

Advertisement
Advertisement

Αλλά τι θα συνέβαινε αν το Evo XI επέστρεφε ως sport sedan όπως όλοι θέλουμε; Εδώ απάντηση δίνουν οι μηχανικοί της “Dytko Sport”. Εάν το όνομα δεν σας θυμίζει κάτι σας εξηγούμε πως η Πολωνική εταιρεία εξειδικεύεται στην κατασκευή, συντήρηση και πώληση ανταλλακτικών για τα αυτοκίνητα ράλλυ Mitsubishi Lancer Evolution. Εδώ συνεργάστηκαν με την Proto Cars για να μετατρέψουν το Evo X σε ένα ανανεωμένο sport sedan.

Μάλιστα στην σελίδα τους στο facebook (από όπου μας έστειλαν την πληροφορία) δημοσίευσαν φωτογραφίες μίας πολιτικής και μίας αγωνιστικής έκδοσης. Από τις εικόνες το racy sedan έχει τα ίδια εμπρός φωτιστικά σώματα με το Eclipse, ενώ τα πίσω (LED) φώτα έχουν κάτι από τα αντίστοιχα της Jaguar. Με τα διογκωμένα φτερά, την τεράστια πίσω αεροτομή και την εισαγωγή αέρα στην οροφή, το Lancer Edition R δικαιώνει το όνομά του.

LancerR1

Advertisement

Η δουλειά που έγινε από την Dytko Sport είναι εντυπωσιακή αν αναλογιστείτε πως το Edition R έχει πολλές επιρροές από το σχεδιαστικό μοτίβο “Dynamic Shield” της Mitsubishi. Φωτογραφίες του εσωτερικού δεν έχουν δημοσιευθεί, αλλά στην αγωνιστική έκδοση υπάρχουν τα κλασσικά bucket καθίσματα και ο κλωβός ασφαλείας.

Θα θέλαμε (και ζητήσαμε) να μάθουμε αν έχουν γίνει αλλαγές στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, στην ανάρτηση, στα φρένα και σε άλλα κομμάτια του αυτοκινήτου.

Advertisement

LancerR4

Όπως θυμάστε η “Final Edition”, η οποία παρήχθη σε 1.600 κομμάτια, είχε 303 ίππους και ροπή 305 χλγρμ, από τον βελτιωμένο δίλιτρο κινητήρα. Το κιβώτιο ήταν μηχανικό πεντάρι και η ισχύ μεταδιδόταν σε όλους τους τροχούς.

Advertisement