Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini Urus Performante: Στα όρια με 666 άλογα

Ελλάδα 8:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini Urus Performante: Στα όρια με 666 άλογα

ΝΕΑ

Lamborghini Urus Performante: Στα όρια με 666 άλογα

ΝΕΑ

Η μόδα των σπορ σούπερ SUV δεν φαίνεται να σταματά εύκολα. Και η Lamborghini Urus Performante είναι η καλύτερη απόδειξη για αυτό.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσία της Urus στην γκάμα της Lamborghini άλλαξε μεμιάς την μοίρα της εταιρίας και την ανέβασε κατηγορία όχι μόνο σε πωλήσεις αλλά και σε κέρδη.

Λογικό λοιπόν είναι η ιταλική μάρκα να επιμένει στην διαρκή εξέλιξη του σούπερ SUV της, πολύ δε περισσότερο όταν τα ηλεκτρικά έχουν αρχίσει να αμφισβητούν σοβαρά τους παραδοσιακούς κατασκευαστές με τις επιδόσεις του.

Η έκδοση Performante ακολουθεί την λογική της Huracan Performante και της Super Trofeo. Υπάρχουν κάποιες αισθητικές αλλαγές στο εμπρός μέρος με έναν πιο άγριο προφυλακτήρα, ενώ το καπό είναι κατασκευασμένο από carbon fiber.

Advertisement
Advertisement

Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν το ίδιο υλικό και για την οροφή, μειώνοντας έτσι αρκετά το βάρος του αυτοκινήτου. Υπάρχουν επίσης αρκετές επεμβάσεις στο αεροδυναμικό πακέτο, με νέες εισαγωγές, προστατευτικά των τροχών από carbon fiber καθώς και μία μεγαλύτερη αεροτομή πίσω που ανεβάζει την κάθετη δύναμη κατά 38%.

Στο πίσω μέρος η Performante διαθέτει ένα νέο diffuser κατασκευασμένο από carbon fiber και έναν νέο προφυλακτήρα από το ίδιο υλικό. Οι εξατμίσεις είναι της Akrapovic με τελικά από τιτάνιο για ακόμα μεγαλύτερη ηχητική απόλαυση.

Advertisement

Η Performante είναι κατά 20 χιλιοστά χαμηλότερη από την κανονική Urus, έχει αυξημένα μετατρόχια, ενώ πατάει σε ζάντες 22 ή 23 ιντσών με λάστιχα ειδικά φτιαγμένα P Zero από την Pirelli.

Advertisement

Στο εσωτερικό κυριαρχεί μία πολύ πιο σπορ αίσθηση, με τα μπάκετ καθίσματα να είναι επενδυμένα με Αλκαντάρα, ενώ διατίθενται πολλές επιλογές στον διάκοσμο και στην εξατομίκευση ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη.

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, ο V8 απέκτησε έξτρα δύναμη, φθάνοντας στους 66 ίππους και τα 850 Nm ροπής. Η επιτάχυνση του 0-100 χλμ/ώρα γίνεται σε 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική αγγίζει τα 306 χλμ/ώρα.

Advertisement

Λόγω του χαμηλότερου κατά 47 κιλά βάρους αλλά και τις βελτιώσεις σε ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και φρένα, η Performante είναι πολύ πιο άμεση και ξεκάθαρα σπορ από την υπόλοιπη γκάμα της Urus. Κάτι που απέδειξε πρόσφατα, κατακτώντας το ρεκόρ στην περίφημη ανάβαση του Pikes Peak.

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στην χρονιά και η τιμή της στην Γερμανία υπολογίζεται στα 218.487 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανανεωμένη Lamborghini Urus πέτυχε νέο ρεκόρ στο Pikes Peak (+video)
Το 2028 η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini Grand Tourer
Mε τέρμα γκάζι η Lamborghini