Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini Sián Roadster: Ανοιχτή στο μέλλον

Ελλάδα 10:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini Sián Roadster: Ανοιχτή στο μέλλον

ΝΕΑ

Lamborghini Sián Roadster: Ανοιχτή στο μέλλον

ΝΕΑ

Υβριδικό ανοιχτό υπεραυτοκίνητο από την Lamborghini με απόδοση 819 ίππων, 0-100 σε 2,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα πάνω από 350 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Η Automobili Lamborghini παρουσίασε την Lamborghini Sián Roadster: Ένα περιορισμένης κατασκευής, (19 όλα προπωλημένα) ανοιχτό υβριδικό super sport αυτοκίνητο, που σχεδιάστηκε γύρω από τον εμβληματικό κινητήρα V12 της Lamborghini με μοναδική πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία.

Το ανοιχτό σχήμα της Sian Roadster βάζει μια αποκλειστική ομάδα οδηγών/ιδιοκτητών σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά cockpit. Ανοιχτό για να αντηχεί ο  ήχος του V12 κινητήρα, που για την Sian Roadster είναι ο πιο ισχυρός κινητήρας της Lamborghini μέχρι σήμερα.

«H Sián Roadster ενσωματώνει το πνεύμα της Lamborghini», λέει ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini. «Είναι η έκφραση του συναρπαστικού σχεδιασμού και της εξαιρετικής απόδοσης, αλλά το πιο σημαντικό ενσωματώνει σημαντικές μελλοντικές τεχνολογίες. Το πρωτοποριακό υβριδικό σύστημα κίνησης της Sián δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσουν τα super sport αυτοκίνητα».

Advertisement
Advertisement

Το Sián Roadster κάνει το ντεμπούτο της στο χρώμα «Blu Uranus», ειδικά επιλεγμένο από το Centro Stile της Lamborghini, το οποίο μαζί με το τμήμα Ad Personam συνεργάζεται με κάθε πελάτη της Sián για να εξατομικεύσει πλήρως το χρώμα και το φινίρισμα του Roadster τους. Ενσωματώνοντας το γαλάζιο του ουρανού και το πράσινο του αγρού, προκαλώντας την ελευθερία και τον ενθουσιασμό που προσφέρει η απόδοση της Sián Roadster, το αυτοκίνητο είναι τελειωμένο με τροχούς «Oro Electrum»: Το χρώμα που επέλεξε η Lamborghini για να υποδηλώσει την έναρξη ηλεκτροκίνηση. Στο εσωτερικό είναι ένας κομψός συνδυασμός λευκού με λεπτομέρειες Blu Glauco και στοιχεία αλουμινίου στο Oro Electrum.

Προηγμένη υβριδική τεχνολογία

Advertisement

Στο νέο ιδιαίτερα στιβαρό πλαίσιο «φωλιάζει» ο κινητήρας V12 νέας γενιάς, που είναι υπεύθυνος για τις επιδόσεις αλλά και το… όνομα: «Sián» στην τοπική διάλεκτο, της Μπολόνια σημαίνει «flash» αστραπή και υποδηλώνει (εκτός από τις επιδόσεις) και την ηλεκτροκίνηση του Roadster.

Το υβριδικό σύστημα της Lamborghini παρέχει την υψηλότερη δυνατή ισχύ (συνολική απόδοση 819 ίππων), συνδυάζοντας τον κινητήρα V12 με έναν νέο ηλεκτροκινητήρα . Ένα μοτέρ 48 βολτ, με απόδοση 34 ίππων, ενσωματώνεται στο κιβώτιο ταχυτήτων για άμεση απόκριση. Ο ηλεκτρονικός κινητήρας υποστηρίζει επίσης ελιγμούς χαμηλής ταχύτητας όπως αναστροφές και στάθμευση.

Advertisement

Όμως αυτό που κάνει την Sián να ξεχωρίζει είναι η αποθήκευση της ενέργειας που δεν γίνεται σε μπαταρίες αλλά σε πυκνωτή. Η Lamborghini  δεν ανακοίνωσε πολλές πληροφορίες για το πως δουλεύει και την τεχνολογία του. Αυτό που ως τώρα γνωρίζουμε είναι πως αποθηκεύει διπλάσια, ενέργεια από τις συμβατικές μπαταρίες σε μικρότερο χώρο.

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Το εντυπωσιακό σκάφος της Lamborghini (video)