Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Teaser της Lamborghini για τη Sian Roadster

Ελλάδα 0:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Teaser της Lamborghini για τη Sian Roadster

ΝΕΑ

Teaser της Lamborghini για τη Sian Roadster

ΝΕΑ

Τα αποκαλυπτήρια της Sian Roadster είναι προγραμματισμένα για τις 8 Ιουλίου αλλά η Lamborghini θέλει να μας προετοιμάσει και δίνει στη δημοσιότητα μια φωτογραφία με μια λεπτομέρεια από το νέο hypercar.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini δημιουργεί μόνο 63 coupe Sian FKP 37 και όπως όλα δείχνουν, μάλλον και το Roadster θα είναι (πολύ) περιορισμένης παραγωγής.

Όταν η ιταλική μάρκα ανακοίνωσε για πρώτη φορά την επικείμενη άφιξη ενός νέου μοντέλου, μόλις την περασμένη εβδομάδα, φάνηκε πολύ πιθανό πως το αυτοκίνητο αυτό θα ήταν είτε το Sian Roadster, είτε η SCV12 της Squadra Corse. Μια εικόνα- teaser όμως που κυκλοφόρησε από την ίδια τη Lamborghini μέσω Twitter από τον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας, επιβεβαιώνει ότι θα είναι το Sian Roadster. Στο teaser που δημοσιεύτηκε στο Twitter, φαίνεται ότι το αυτοκίνητο είναι τελειωμένο σε μια ιδιαίτερη απόχρωση του μπλε και διαθέτει τα χαρακτηριστικά πίσω πτερύγια του Sian FKP 37.

Advertisement
Advertisement

Είναι το πιθανότερο πως το Sian Roadster θα είναι μηχανικά πανομοιότυπο με το κουπέ που έκανε πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το περασμένο έτος. Κατά συνέπεια και το Roadster θα χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 6,5 λίτρων ονομαστικής ισχύος 774 ίππων, που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 34 ίππων ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων του αυτοκινήτου. Αυτός ο ηλεκτρικός κινητήρας τροφοδοτείται από έναν σούπερ πυκνωτή που είναι τρεις φορές πιο ισχυρός από μια μπαταρία του ίδιου βάρους. Συνολικά, το Sian Roadster θα έχει την ίδια συνδυασμένη απόδοση 808 ίππων και θα μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Lamborghini SCV12: Το hypercar της Squadra Corse των 830 ίππων (+video)