Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H νέα Lamborghini Aventador θα είναι υβριδική

Ελλάδα 9:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H νέα Lamborghini Aventador θα είναι υβριδική

ΝΕΑ

H νέα Lamborghini Aventador θα είναι υβριδική

ΝΕΑ

Τον δρόμο της υβριδικής τεχνολογίας (και μάλιστα σε plug-in μορφή), θα ακολουθήσει η Lamborghini για την καινούργια Aventador. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την «έξυπνη σχεδίαση πλαισίου» για να αντισταθμίσει την αύξηση του βάρους.

Advertisement
Advertisement

 

Η mild hybrid (ήπια υβριδική) Lamborghini Sian είναι ένα σημάδι, πως το μέλλον της μάρκας θα έχει ηλεκτρισμό, και ο διάδοχος της Aventador θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτή την ιδέα με την υιοθέτηση ενός plug-in υβριδικού κινητήρων, σύμφωνα με Ιταλικό site τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Η Sian χρησιμοποιεί έναν υπερπυκνωτή που κρατά και διοχετεύει την ενέργεια από το υβριδικό σύστημα σύστημα κίνησης. Η διάταξη αυτή είναι, σύμφωνα με τους μηχανικούς της Lamborghini τέλεια για την απόδοση ενός hypercar, αλλά δεν είναι ιδανικό για μεγάλες αποστάσεις και την αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. «Ο υπερπυκνωτής μπορεί να συσσωρεύει στον ίδιο χώρο τρεις φορές τόση ενέργεια όσο και μια μπαταρία,» δηλώνει ο επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος της Lamborghini, Maurizio Reggiani και πρόσθεσε: « Ο υπερπυκνωτής είναι ιδανικό μέσο για μία στιγμιαία αύξηση της δύναμης αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί την κίνηση του αυτοκινήτου μόνο με ηλεκτρική ενέργεια ακόμη και σε εύρος 5-10 χιλιόμετρα.» Έτσι προς το παρόν, η διάδοχος της Aventador θα έχει plug-in υβριδικό σύστημα για να προσφέρει μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, χαμηλότερη κατανάλωση  και να προσφέρει μία μικρής διάρκειας κίνηση με τον ηλεκτροκινητήρα μόνο.

Το μειονέκτημα της χρήσης του συστήματος κίνησης PHEV (υβριδικό plug-in) είναι ότι οι μπαταρίες και οι ηλεκτρικοί κινητήρες προσθέτουν βάρος και για την Lamborghini αυτό είναι πολύ. Τόσο, που οι μηχανικοί πρέπει να αφαιρέσουν τμήματα από το πλαίσιο για να αντισταθμίσουν τα επιπλέον κιλά.«Οι μηχανικοί μας πρέπει να βρουν τρόπο να αντισταθμίσουν το έξτρα βάρος από το υβριδικό σύστημα με την σωστή ρύθμιση του πλαισίου ώστε να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα» δήλωσε ο Reggiani. Εκτός από τον κινητήρα η νέα Aventador θα έχει κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, αντί για το μονό που χρησιμοποιείτε σήμερα. Επιπλέον δεν θα έχει τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα  της Huracan Performante και της Aventador SVJ.

Advertisement

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι η νέα Aventador δεν μπορεί θα παρουσιαστεί πριν το 2024. Οι φήμες λένε πως η ισχύς θα παράγετε από τρεις ηλεκτροκινητήρες και θα μπορούσε να αποδίδει συνολικά 1.100 ίππους.

Advertisement