Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λακκούβα 2.0: Ελλάδα έχεις ταλέντο!

Ελλάδα 6:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λακκούβα 2.0: Ελλάδα έχεις ταλέντο!

ΝΕΑ

Λακκούβα 2.0: Ελλάδα έχεις ταλέντο!

ΝΕΑ

Ένας τενεκές από λάδι, ένα μπιτόνι και ένα κλαδί νεραντζιάς πάνω από μια λακκούβα είναι όσο πιο meta-Ελλάδα μπορούμε να αντέξουμε.

Advertisement
Advertisement

«Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις» έγραφε ο Οδυσσέας Ελύτης σε μία από εκείνες τις εκρήξης ποιητικού ρομαντισμού για το τι είναι η Ελλάδα.

Κάπως έτσι ρομαντικά την είδε και ο φιλότιμος συμπολίτης μας ο οποίος ανέλαβε να κάνει ότι δεν μπορούν να καταφέρουν οι δημοτικές αρχές του Αμαρουσίου εδώ και αρκετό καιρό, να κλείσουν δηλαδή μία μικρή αλλά τρομερά επικίνδυνη λακκούβα.

Πήρε λοιπόν τα υλικά μιας όχι και τόσο ρομαντικής Ελλάδας, έναν τενεκέ λάδι, ένα μπιτόνι και μία νεραντζιά για να συνθέσει -με περισσή δόση αυτοσαρκασμού- ένα μεταμοντέρνο installation ώστε να βοηθήσει τους χρήστες του δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα φρόντισε ώστε να γεμίσει το μπιτόνι με νερό ώστε να αντέξει όσο γίνεται περισσότερο το κλαδάκι και να μακροημερεύσει το έργο του. Τόσο μερακλής!

Η λακκούβα αυτή στέκει εκεί απτόητη εδώ και μήνες, σχίζοντας λάστιχα, σπάζοντας ζάντες και μαζί και κάποια κόκκαλα μοτοσικλετιστών που είχαν την ατυχία να μην προλάβουν να αντιδράσουν στον Καιάδα που ανοιγόταν μπροστά τους.

Οι υπεύθυνες δημοτικές αρχές λάμπουν δια της απουσίας τους. Και μάλιστα σε έναν κεντρικότατο δρόμο, όπου κάθε Πέμπτη γίνεται λαϊκή αγορά, οπότε σίγουρα κάνουν την εμφάνισή τους πάσης φύσεως αρμόδιοι και αναρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι.

Advertisement

Η γεμάτη έμπνευση “εικαστική παρέμβαση” του συμπολίτη μας, αντάξια να βρει θέση σε ένα Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, είναι μια κραυγή αγανάκτησης για όσα συμβαίνουν στην γειτονιά του.

Advertisement

Έστω και αν μετά από λίγη ώρα όλα αυτά απομακρύνθηκαν, καθώς δημιουργούσαν μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που ήθελαν να λύσουν. Χωρίς βεβαίως να φιλοτιμηθεί κανείς από τον Δήμο να ρίξει δυο φτυάρια πίσσα, έτσι για τα μάτια του κόσμου.

Αυτό που έμεινε πίσω πάντως, η εικόνα όμως μιας Ελλάδας που παλεύει αυτοσχεδιάζοντας με τενεκέδες και μπιτόνια να σταθεί στις απαιτήσεις των καιρών αποφεύγοντας τις λακκούβες των κακοδαιμονιών της είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτική. Και βεβαίως καθόλου μα καθόλου ρομαντική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα μπουν ραδιενεργά υλικά στις ασφαλτοστρώσεις;
Οι πανίσχυροι τερμίτες απειλούν τους δρόμους μας (+video)
Κρατικός μηχανισμός vs Ιδιώτες (που διαχειρίζονται δρόμους): 1-0

Advertisement