Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

KTM X-Bow GTX: Ένα παιχνίδι για την πίστα

Ελλάδα 23:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

KTM X-Bow GTX: Ένα παιχνίδι για την πίστα

ΝΕΑ

KTM X-Bow GTX: Ένα παιχνίδι για την πίστα

ΝΕΑ

Διαθέτοντας ένα πλήρως κλειστό αμάξωμα από ανθρακονήματα, το KTM X-Bow GTX περιγράφεται από τον αυστριακό κατασκευαστή ως «το πιο εντυπωσιακό, όμορφο και τεχνολογικά προηγμένο όχημα».

Advertisement
Advertisement

Η KTM παρουσίασε την τελευταία εξέλιξη του αυτοκινήτου X-Bow, που ονομάζεται GTX και κοστίζει 230.000 ευρώ.

Σχεδιασμένο για track days, καθώς και για επαγγελματική αγωνιστική χρήση, η νέα έκδοση του X-Bow συνδυάζει το δοκιμασμένο μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακόνημα του κανονικού μοντέλου με την ασφάλεια ενός πλήρους αγωνιστικού κλωβού ασφαλείας, που είναι  αναγνωρισμένο σύμφωνα με το Παράρτημα J της FIA.

Επιπλέον, ο οδηγός κάθεται σε ένα αγωνιστικό κάθισμα Recaro κατασκευασμένο από carbon-kevlar που έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τα κριτήρια «Advanced Seat» ενώ οι ζώνες είναι έξι σημείων από τη Schroth και ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό. Η καμπίνα διαθέτει ένα πλήρως ρυθμιζόμενο τιμόνι αγωνιστικού τύπου με επένδυση αλκαντάρα με ενσωματωμένη οθόνη καθώς και ρυθμιζόμενα πεντάλ (pedal box).

Advertisement
Advertisement

Εφόσον αναφέραμε το τιμόνι, πρέπει να πούμε ότι το X-Bow GTX διαθέτει ηλεκτρική υποβοήθηση στο τιμόνι σε αντίθεση με το υδραυλικό του X-Bow GT4. Εκτός από την εξοικονόμηση βάρους, το νέο σύστημα θα προσφέρει στους πελάτες τουλάχιστον τρεις διαφορετικές παραλλαγές ρύθμισης, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του οδηγού.

Advertisement

Οι επιδόσεις πρέπει να είναι… τρομακτικές, καθώς το KTM X-Bow GTX ζυγίζει μόνο 1.048 κιλά και τροφοδοτείται από έναν πεντακύλινδρο turbo κινητήρα 2,5 λίτρων που παρέχεται από την Audi Sport, βελτιωμένος για απόδοση 530 ίππων. Η KTM τροποποίησε τις βαλβίδες ψεκασμού, το σύστημα εισαγωγής, το σύστημα εξάτμισης και το λογισμικό για να αυξήσει την απόδοση και τη μέγιστη ροπή, που φτάνει τα 650 Nm. Ωστόσο, δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα οι τιμές για την ταχύτητα και την επιτάχυνση. Εξοπλισμένο με τη δεξαμενή ασφαλείας FT3 120 λίτρων, το X-Bow GTX προσφέρει μεγαλύτερη οικονομία από τις άλλες αγωνιστικές κατασκευές κάτι που σημαίνει λιγότερα περάσματα από τα pits στους αγώνες.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Πόσο μπορεί να ανέβει η ισχύς του KTM X-Bow R;

Αγωνιστικό KTM X-Bow GT4 με 320 άλογα

Ακόμα πιο ισχυρό το KTM X-Bow