Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο μπορεί να ανέβει η ισχύς του KTM X-Bow R;

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο μπορεί να ανέβει η ισχύς του KTM X-Bow R;

ΝΕΑ

Πόσο μπορεί να ανέβει η ισχύς του KTM X-Bow R;

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρία Wimmer φρόντισε να περιποιηθεί κατάλληλα το καρτίστικο X-Bow και να ανεβάσει την ισχύ του στα 380 άλογα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το KTM X-Bow θα το γνωρίζετε. Ξέρετε, είναι αυτό το ιδιαίτερο τετράτροχο που συναρμολογείται στην Αυστρία από το 2008 και έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει την απόλυτη παιχνιδομηχανή στην πίστα. Εξοπλίζεται με τον 2.0 TFSI της Audi και συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο. Κανονικά στο απλό X-Bow η ισχύς βρίσκεται στα 240 PS με το 0-100 στα 3,9 sec. Το 2011 παρουσιάστηκε το X-Bow R με την ιπποδύναμη στους 304 PS με ετήσια παραγωγή στα 500-1.000 κομμάτια το χρόνο στο νέο εργοστάσιο κοντά στο Γκραζ (της Αυστρίας). Η Wimmer φρόντισε να ανεβάσει την ισχύ στα τουλάχιστον 380 άλογα βελτιώνοντας το 0-100 στα 3,3 sec και το 0-200 να ολοκληρώνεται σε μόλις 11,2 sec!

KTM X-BOW R by WIMMER (2)

Advertisement
Advertisement

Εδώ να πούμε πως η παραμικρή αύξηση της ισχύος έχει άμεσο όφελος σε μια τόσο ελαφριά κατασκευή, όπως είναι το X-Bow των 790 kg με εκτενή χρήση ανθρακονήματος. Οι ζάντες είναι σφυρήλατες της Tan-Ei-Sya, τα σλικ λάστιχα της Toyo, ενώ το νέο σύστημα εξαγωγής έχει δύο σταδίων εξατμίσεις για πιο επιθετικό ήχο. Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος με την Wimmer να ζητά 99.999€ για ένα ετοιμοπαράδοτο βελτιωμένο KTM X-Bow R, αλλά θα πρέπει να βιαστείτε διότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός.